Resor till Australien & Nya Zeeland

Stora Australien & Nya Zeeland

23 dagar / fr 63 500 SEK per person


Stora Australien & Nya Zeeland

Introduktion

Stora upptäcktsresan är en fullmatad kombinationsresa som börjar i Australien och avslutas på Nya Zeeland.

Det här är den optimala rundresan i Australien och Nya Zeeland. Alla de viktiga upplevelserna finns med. Ett mer effektivt sätt att tillgodogöra sig de två länderna "down under" är svårt att tänka sig. Ändå kommer resan tack vare noggrann planering att fungera i minsta detalj och utan stress. Skulle du vilja utöka resan med en extra dag på någon plats är det inget problem. Du kan med fördel göra stopp på vägen beroende på vilket flygbolag du flyger med. Merkostnaden är vanligtvis endast de extra nätterna på hotell. Vill du byta ut en tur eller någon annan detalj är det lika lätt. Varje resa är skräddarsydd och dina personliga önskemål är lätta att tillgodose.

Höjdpunkter

 • Middag på spårvagnsrestaurang
 • Dagskryssning till Stora barriärrevet
 • Isvandring på glaciären i Franz Josef
 • Upplev äventyrscentrat Queenstown

Jag är här för att hjälpa dig

Jodi Roan

08 - 31 68 60

Måndag - fredag: 08:30 - 17:00

Resfakta

Destinationer

Reslängd & pris

 • 23 dagar fr 63 500 SEK

Program

Dag 1 & 2: Flygresa

Avresa från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn.

Dag 3: Melbourne

Idag har du tid till att upptäcka den vackra storstaden, Melbourne, huvudstad i delstaten Victoria och Australiens näst största stad med drygt tre miljoner invånare. I många avseenden är Melbourne mer europeisk än Sydney. Det finns flera stadsdelar med en stark etnisk koncentration, till exempel av greker eller italienare. Kulturlivet är om möjligt ännu mer aktivt än i Sydney med teater, opera, musikaler och konserter (både klassiskt och rock). Utbudet av trevliga aktiviteter är stort.

Dag 4: Melbourne

Dags för en guidad promenad som ger en bra introduktion till Melbourne. Er lokala guide har mycket att berätta längs vägen och ni kommer upptäcka spännande gator med konst, vackra parker, små butiker och gränder dolda för de flesta turister. Ni lär er om Melbournes historia fram till dagens moderna kultur och den förändring som staden genomgått de sista åren. Melbourne är en riktig kaféstad så självklart stannar ni för en kopp på ett mysigt kafé (ingår). Promenaden utgår från Federation Square och gruppen är max 15 personer.

På kvällen föreslår vi en tidig middag ombord på den rullande spårvagnsrestaurangen, Colonial Tramcar. Du avnjuter en god trerätters måltid medan du rullar fram på Melbournes gator. Om du tycker att spårvagnsrestaurang låter som en turistfälla kan vi försäkra dig om att det är en tur som uppskattas mycket av våra kunder.

Dag 5: Melbourne

Världens vackraste och mest dramatiska kustväg heter Great Ocean Road och är 30 mil kust, kurvor och klippor. Du besöker Torquay "surfarnas huvudstad", Bells Beach, semesterorten Anglesea och den gamla fiskebyn Apollo Bay. Färden fortsätter längs Shipwreck Coast till Port Campbell National Park, där det riktigt stora skådespelet börjar. Strandlinjen är hög och de enorma klipporna stupar lodrätt ned i det brusande havet. De salta vindarna och vågornas kraft har gröpt ur och format kalkstenen till märkliga, mäktiga skulpturer. De mest berömda klipporna är Twelve Apostles, som reser sig majestätiskt ur havet.

Dag 6: Melbourne

Dagstur till natursköna Yarra Valley vid foten av bergskedjan Dandenongs strax öster om Melbourne. På de trettiotal vingårdar som finns i området produceras några av Australiens bästa viner. Du besöker flera vingårdar och provsmakar deras goda viner, bland annat Domaine Chandon vars "champagne" inte lämnar något efter sig till det franska moderbolaget Moët et Chandon. Lunchen avnjuter du förstås på en välrenommerad vingård och på eftermiddagen besöker du Rochford's Eyton Winery. Lunch ingår.

Dag 7: Sydney

Flyget till Sydney tar endast 1,5 timmar. Sydney, huvudstad i delstaten New South Wales, är Australiens största stad med 4 miljoner invånare. Sydney är berömd för sin skönhet, som beror på att staden ligger med alla sina stränder och många öar kring den stora naturliga hamnen, Sydney Harbour. I hamnen finns också Sydneys två världsberömda ikoner, Operahuset och Sydney Harbour Bridge. Du bor centralt med bekvämt gångavstånd till Operahuset, Circular Quay och The Rocks. Första dagen föreslår vi att du bara strosar omkring och insuper den sköna atmosfären i centrala Sydney.

Dag 8: Sydney

Du blir upphämtad vid hotellet. Turen börjar i den historiskt intressanta stadsdelen, The Rocks, där Sydney och egentligen hela den västerländska historien började i Australien för drygt tvåhundra år sedan. Du njuter av den enastående vackra utsikten över Sydneys hamn med det magnifika Operahuset och Sydney Harbour Bridge i förgrunden. Du besöker shoppingdistriktet med Queen Victoria Building och det roterande utsiktstornet, Centrepoint. Turen fortsätter till det riktigt trendiga Sydney på och omkring Oxford Street. Du ser det eleganta Paddington med sina typiska terrasshus innan du kommer fram till havet. Längs strandkanten löper underbara promenadstråk som vindlar sig på toppen av de höga klippor som kantar Stilla Havet. Självklart besöker du den berömda Bondi Beach och kan promenera längs strandkanten eller sitta ned på ett trottoarcafé och ta en kaffe medan du ser på de solbrända livräddarna, som bevakar den långa sandstranden. Återfärden går via Double Bay och Kings Cross tillbaka till city. Du kan avsluta turen med en lunchkryssning i Sydneys hamn eller be guiden släppa av dig i Watson's Bay för en utsökt fisk- eller skaldjurslunch på Doyles on the Beach Restaurant.

Dag 9: Sydney

De mäktiga bergen 70 kilometer väster om Sydney erbjuder djupa dalar, regnskogar och hisnande stup. De är en del av den väldiga bergskedjan, The Great Dividing Range, som löper från Victoria i söder till Queensland i norr. Blue Mountains har fått sitt namn av att de på avstånd verkar insvepta i ett blåaktigt dis. Landskapet är helt magnifikt med djupa raviner och höga branta klippor. Du kan göra en kort vandring för att riktigt känna in den orörda naturmiljön. Lunchen avnjuter du på ett café in den lilla orten Katoomba. På eftermiddagen kommer du till Australiens svar på Grand Canyon och kan beundra de berömda klippformationerna, som kallas Three Sisters. Lunch ingår.

Dag 10: Ayers Rock

Det är en ganska lång flygning från Sydney till Ayers Rock på knappt fyra timmar. Du landar vid lunchtid och har hela eftermiddagen att utforska den imponerande klippformationen Kata Tjuta (Olgas) med sina 36 mjukt rundade bergskullar. En timme innan solnedgången blir du hämtad till den magnifika "Sounds of Silence Dinner". Solnedgången blir ett skådespel som får Uluru att konstant skifta färg med tusen briljanta nyanser från det skarpaste rött och orange till lila och silvergrått och som strax innan solen försvinner i den röda öknen får hela den storslagna klippan att riktigt glöda. Det är som om allt ljus kom inifrån och lyste upp av sin egen kraft. Du njuter av en helt utsökt middag uppdukad mitt i öknen med linneduk och kristallglas. Efter middagen får du en fascinerande föreläsning om den mest magnifika stjärnhimmel du någonsin skådat. Middag ingår.

Dag 11: Cairns/Port Douglas

Du måste gå upp tidigt för att inte missa resans höjdpunkt, soluppgången vid Uluru. Det är en närmast magisk upplevelse. När solen når över horisonten i den becksvarta natten exploderar himlen i ett lysande brandgult sken och Uluru brinner i gryningsljuset. Efter soluppgången (och frukost) får du med en lokal guide lära känna denna mytomspunna plats och lära dig om dess geologi liksom om platsens kulturella och ceremoniella betydelse för den aboriginiska befolkningen.

På eftermiddagen flyger du till Cairns, en flygsträcka som tar knappt tre timmar. Du kan välja om du vill bo i Cairns eller den omtyckta turistorten Port Douglas.

Dag 12: Cairns/Port Douglas

Stora barriärrevet är ett av naturens underverk. Det är världens största korallrev. Det finns 400 arter av korall och 1,500 fiskarter. För att uppleva Stora barriärrevet på en dagstur behövs inget dykcertifikat och inte ens förkunskaper i att snorkla. Faktum är att bara man är någotsånär simkunnig och villig att bada i det 25-26 gradigt varma vattnet, så räcker det långt för att göra dagsturen till en fantastisk upplevelse. Efter en första snorkel- och simtur bland de tusentals färggranna fiskarna smakar det gott med en härlig buffélunch som innehåller både varma och kalla anrättningar och som naturligtvis inkluderar massor med fisk och skaldjur för den som så önskar.

Dag 13: Cairns/Port Douglas

Där regnskogen möter revet… Bara två timmar norr om Port Douglas finns den äldsta tropiska regnskogen på jorden och den genomkorsas av kristallklara vattendrag i en helt förbluffande naturmiljö. I Daintree National Park, alldeles vid kanten av sandstranden, ligger Cape Tribulation som en fristad för utrotningshotade växter och djurarter från dinosauriernas tidsepok. Guiden berättar om djurlivet, regnskogen och den lokala kulturen medan du färdas längs den vackra kustvägen. I Mossman Gorge gör du en kort vandring genom den lummigt vackra regnskogen. Turen fortsätter med färja över floden, Daintree River där du också gör en liten flodkryssning för att beskåda det intensiva djurlivet på den stillaflytande floden, som kantas av mangrove och frodig regnskog. Det här är ingen flod att bada i för på flodbankarna dåsar stora saltvattenkrokodiler i solen.

Dag 14: Cairns/Port Douglas

En dag på egen hand i tropikerna. Det räcker långt att strosa omkring i Port Douglas, att vandra längs den milslånga stranden, besöka det intressanta Rainforest Habitat med regnskogens alla märkliga djur samt bada i poolen. Men det finns också möjlighet att utforska den större staden Cairns eller göra en heldagsutflykt till Kuranda eller kanske besöka en riktig krokodilfarm. Bor du i Port Douglas intar du middag på någon av de mysiga restauranger som kantar huvudgatan, Macrossan Street.

Dag 15: Christchurch

Idag flyger du till Christchurch i Nya Zeeland. Det är två timmars tidsskillnad mellan Australiens östkust och Nya Zeeland.

Christchurch (340,000 inv.) anses med fog vara den mest engelska stad som finns utanför Storbritannien. Känd för sina vackra trädgårdar och för floden Avon, som sakta flyter genom staden.

Dag 16: Franz Josef

Du tar tåget, The TranzAlpine, över Southern Alps. Det är en oförglömlig resa på fyra timmar. En av världens bästa tågresor. Sträckan är 230 kilometer och man sitter bekvämt tillbakalutad vid stora panoramafönster och njuter av det storslagna landskapet, snart med de höga snötoppade alperna runt om. Resan går genom sexton tunnlar, varav den längsta, när man passerat Arthurs Pass, är drygt fem kilometer. Arthurs Pass är resans "höjdpunkt" 737 meter över havet. Häftigast är alla smala viadukter över djupa raviner med ibland sjuttio meter ned till ravinens botten. I Greymouth stiger du på en buss som tar dig söderut på svindlande smala vägar längs kusten till Franz Josef.

Dag 17: Franz Josef

Innan du lämnar Franz Josef gör du under förmiddagen en guidad tur till den unika glaciär som gjort Franz Josef berömt i hela världen. Den enda glaciär som gränsar till regnskogen.

Dag 18: Queenstown

Under bussresan till Queenstown genom Westland färdas du i kanten av regnskogen. Här regnar det tvåhundra dagar om året och den årliga nederbördsmängden är mellan fem och tio meter. På avstånd ser det ut som en skog av palmer. I själva verket är det gigantiska ormbunkar, höga som palmer. Det är otroligt lummigt och fukten ångar upp från marken. I träden hänger mossan som slöjor och mossa täcker allting; marken, trädstammar och stenar. Allt är grönt, grönt, grönt. Och så vattenfall i hundratal. Överallt forsar vattnet fram längs bergssidorna. Queenstown påminner om Åre fast mer än dubbelt så stort med 23,000 bofasta invånare. Ingen annan plats erbjuder så mycket aktiviteter. Man har en hänförande utsikt över sjön, Lake Wakatipu med de snöklädda bergstopparna som bakgrund. Queenstown håller öppet dygnet runt och erbjuder mer än hundra kaféer, restauranger och barer.

Dag 19: Queenstown

Lika självklart som att besöka Ayers Rock i Australien är det att göra turen med de Röda Båtarna genom Milford Sound. Eftersom landsvägen från Queenstown slingrar sig nästan trettio mil blir det en heldagstur men värd varenda minut av resan. I den lilla staden med samma namn som den vackra sjön, Te Anau, stannar du för morgonkaffe och efter att ha passerat alperna genom den smala Homer Tunnel kommer du ut i vad som kallas Fiordland National Park. Milford Sound är en djup fjord som sträcker sig ut till Tasman Sea. De mäktiga bergen reser sig nästan lodrätt hundratals meter direkt upp ur havet och överallt forsar vattenfall ned från de branta klippväggarna. Båtturen genom Milford Sound tar drygt två timmar.

Dag 20: Rotorua

Du flyger från Queenstown till Rotorua. Staden är uppförd på en mycket tunn jordskorpa och bevisen för det är påtagliga. Det pyser och fräser, bubblar och pyr ur marken lite överallt. Rotorua ligger på ett gejserfält med sprutande varma källor. Man tror inte riktigt sina ögon när ångan stiger upp ur marken och stenarna är varma som element. Du har gått om tid under hela eftermiddagen att besöka Whakarewarewa Thermal Reserve och beskåda detta märkliga fenomen på nära håll. Rotorua är också en av de äldsta boplatserna för maorifolket. På kvällen får du uppleva en traditionell "hangi" – en middag tillagad helt i traditionell stil i underjordiska ugnar, med sång- och dansunderhållning, som inkluderar "haki", maoriernas traditionella krigsdans. Middag ingår.

Dag 21: Auckland

Det är en vacker busstur ifrån Rotorua till Auckland. På vägen stannar du och besöker de berömda Waitomo Caves med sina tusentals lysmaskar. När du checkat in på ditt centralt belägna hotell kan du promenera runt i den vackra staden. Du hittar lätt den stora shoppinggatan, Queen Street, och har gott om tid att välja ut en trevlig restaurang inför kvällen. Lunch ingår.

Dag 22: Auckland

Sightseeingtur. Auckland är staden mellan två hav, två hamnar och två broar och kallas ofta för "City of Sails" på grund av alla tusentals segelbåtar. Auckland har 1,2 miljoner invånare men stadskärnan är relativt liten. Trots det gör stadens alla backar och kullar att det är skönt med en guidad busstur för att lokalisera sig. På eftermiddagen rekommenderas en kort färjetur över den vackra hamnen till den lugna och idylliska förorten Devonport.

Dag 23: Hemresa

Om du har tid rekommenderar vi ytterligare några dagar uppe i den subtropiska delen av Nya Zeeland, Bay of Islands. Väljer du att resa hem kanske du ändå vill passa på att göra ett stopp någonstans på vägen.

Inkluderat

 • Samtliga flygsträckor i ekonomiklass.
 • Samtliga flygskatter och flygplatsavgifter, baserade på dagens skatter.
 • Samtliga transfers mellan flygplats och hotell.
 • 4 nätter på 3½* hotell i Melbourne.
 • Stadstur/promenad med guide.
 • Dagsutflykt Great Ocean Road inkl lunch.
 • Dagsutflykt Yarra Valley inkl lunch.
 • 3 nätter på 3½* hotell Sydney.
 • Stadstur Sydney.
 • Dagsutflky Blue Mountains inkl picnic lunch.
 • 1 natt på 4* hotell Ayers Rock.
 • Eftermiddagstur Kata Tjuta/The Olgas.
 • Sounds of Silence middag i öknen.
 • Förmiddagstur Uluru Highlights inkl picnic frukost.
 • 4 nätter på 4* lägenhetshotell Port Douglas.
 • Dagskryssning Stora barriärrevet inkl snorkelutrustning och lunch.
 • Dagsutflykt Daintree/Cape Tribulation inkl lunch.
 • 1 natt på 4* hotel Christchurch.
 • Tranz Scenic tåg Christchurch-Greymouth.
 • Bussresa Greymouth-Franz Josef.
 • 2 nätter på 3½* hotell Franz Josef.
 • Guidad promenad till foten av glaciären. Möjlighet att uppgradera till helikoptertur.
 • Bussresa Franz Josef-Queenstown.
 • 2 nätter på 4* hotell Queenstown.
 • Dagsutflykt Milford Sound.
 • 1 natt på 3* hotell alt B&B Rotorua.
 • Kvällsunderhållning och middag.
 • Dagsutflykt Rotorua-Auckland via Waitomo grottor.
 • 2 nätter på 4* hotell Auckland.

Frivilliga tillägg

 • Uppgradering av flyg till premium economy eller business class på långflygningar.
 • Uppgradering av boende.
 • Enkelrumstillägg.
 • Extranätter i önskade orter.
 • Avbeställningsskydd, 5% av resans pris.
 • Reseförsäkring.

Kontakt