Resor till Australien

Australien från kust till kust

20 dagar / fr 55 300 SEK per person


Australien från kust till kust

Introduktion

Om det är din första resa till Australien och du vill se allt, det vill säga alla kända sevärdheter, men du har ändå begränsad tid till ditt förfogande, då kan du följa den här resplanen. Australien från kust till kust inkluderar så mycket som är praktiskt möjligt på tre veckor. Du börjar i Perth, här kan du utforska stadskärnan, ta en tur till Pinnacles Desert och Rottnest Island där de vänliga pungdjuren quokkas lever. Nästa stopp är Adelaide som är huvudstaden i South Australia med utflykter till vindistriktet Barossa Valley och Kangaroo Island.

Efter djurlivet på Kangaroo Island är utforskat beger du dig mot Australiens röda outback. Storstaden Sydney står på tur, här kan du se en konsert i Operahuset, bestiga Harbour Bridge eller göra en kryssning i den vackra hamnen. Du avslutar resan med några nätter i tropikerna i Port Douglas med utflykter både till regnskogen och till Stora barriärrevet.

Höjdpunkter

 • Många annorlunda natursköna platser att besöka vid Perth
 • Prova viner välkända i Barossa Valley
 • Snorkla efter korallfiskar på Stora barriärrevet
 • Bussrundtur i Red Center

Jag är här för att hjälpa dig

Jodi Roan

08 - 31 68 60

Måndag - fredag: 08:30 - 17:00

Resfakta

Destinationer

Reslängd & pris

 • 20 dagar fr 55 300 SEK

Program

Dag 1 & 2: Flygresa

Nu inleds det stora äventyret i Australien! Efter en lång flygresa är det skönt att ha en chaufför som möter och kör dig direkt till ditt hotell i Perth.

Dag 3: Perth

Utforska den trevliga metropolen, ta en tur till den mysiga lilla hamnstaden Fremantle eller någon av de härliga surfingstränder som Perth är känd för.

Dag 4: Perth

Dagstur norr om Perth. Målet är den fascinerande Nambung National Park, berömd för the Pinnacle Desert. Här står tusentals (en del säger 150,000) märkliga kalkstenspelare som ruinerna från en försvunnen stad eller en förstenad skog, en del reser sig sex meter över den gula sanden. Du utforskar de milslånga ödsliga sandstränderna och färdas med 4-hjulsdriven buss över Lancelin Sand Dunes. Lunch stopp i den lilla fiskebyn Cervantes, känd för sitt hummerfiske. Lunch ingår.

Dag 5: Perth

Du tar färjan ut till den subtropiska ön Rottnest Island i Indiska Oceanen. Det är en liten ö men omåttligt populär hos invånarna i Perth. Du hämtar dun cykel och utforskar ön på egen hand. På Rottnest Island finns skyddade sandstränder för sköna bad i vackra vikar. De vänliga och trevliga pungdjuren, Quokka, lever i kolonier på ön. De första européerna misstog dem för stora råttor, när de gav ön sitt namn. Du tillbringar hela dagen på vilsamma Rottnest Island.

Dag 6: Adelaide

Busstransfer till flygplatsen. På förmiddagen flyger du till Adelaide. Flygresan tar mindre än två timmar. Adelaide har en miljon invånare och är huvudstad i South Australia. Klimatet är milt hela året och påminner om Medelhavsklimat. Du har hela eftermiddagen att utforska staden och dessa vackra omgivningar med fina stränder. Adelaide är känt bland annat för sitt rika utbud av trevliga restauranger och barer.

Dag 7: Barossa Valley

Dagstur i Barossa Valley, som är en välsignad dal för alla älskare av gott vin. Australiens mest berömda vindistrikt ligger 55 kilometer nordost om Adelaide i ett böljande pastoralt landskap med mjuka kullar och sluttningar. Trots att en fjärdedel av landets skördade druvtonnage kommer från Barossa Valley är det ett ganska litet distrikt, bara 40 kilometer långt och 11 kilometer som bredast. Här finns drygt femtio vingårdar, från små specialiserade till stora internationella namn, som Jacob's Creek. De flesta är öppna för allmänheten och erbjuder gratis provsmakning av viner. Lunch ingår.

Dag 8: Kangaroo Island

Du blir hämtad i Adelaide (om du väljer att göra det på egen hand så kör du själv) och reser söderut på halvön Fleurieu Peninsula. Färja över sundet, Backstairs Passage. Det tar 45 minuter från Cape Jervis till Penneshaw på Kangaroo Island. I Pennington Bay tar du en promenad upp till Prospect Hill för en fantastisk utsikt över Kanagaroo Island. Med säkerhet stöter du på vallabyer. Med lite tur kan du få se svarta kakaduor från en av de få kvarvarande flockarna i världen. I Seal Bay kan du ta en promenad mitt ibland en koloni sjölejon. Därefter utforskar du de vidstäckta sanddynerna i Little Sahara och besöker den kräftfiskehamnen Vivonne Bay och tittar efter koalor i Hanson Bay Koala Sanctuary. Övernattning i dubbelrum på Farmstay Lodge. Efter middagen kan du göra en guidad vandring för att se på kängurur, vallabyer och pungråttor.

Dag 9: Kangaroo Island

Du börjar dagen med en kort vandring i Flinders Chase National Park. Därefter bär det av på slingrande småvägar tvärs över ön till de märkliga klippformationerna Remarkable Rocks. Vid Admirals Arch & Cape du Couedic finns en stor koloni pälssälar. Lunchpaus vid Rocky River Headquarters för att se ännu mera av det rika djurlivet på ön. På eftermiddagen besöker du Emu Ridge Eucalyptus Distillery innan du återvänder till Adelaide.

Dag 10: Alice Springs

Busstransfer till flygplatsen i Adelaide. Du anländer till Alice Springs efter bara två timmars flygresa. Privattransfer till ditt hotell. Under eftermiddagen gör du en sightseeing för att utforska den intressanta oasen Alice Springs. Du besöker bland annat School of the Air och de berömda Flying Doctors och Telegraph Station.

Dag 11: Ayers Rock

Efter en spännande morgon på färd genom öknen kommer du fram till nationalparken Yulara och börjar med att utforska den imponerande klippformationen Kata Tjuta (Olgas) med sina 36 mjukt rundade bergskullar. En timme innan solnedgången blir du hämtad till den magnifika "Sounds of Silence” middag. Solnedgången blir ett skådespel som får Uluru att konstant skifta färg med tusen briljanta nyanser från det skarpaste rött och orange till lila och silvergrått och som strax innan solen försvinner i den röda öknen får hela den storslagna klippan att riktigt glöda. Det är som om allt ljus kom inifrån och lyste upp av sin egen kraft. Du njuter av en helt utsökt middag uppdukad mitt i öknen med linneduk och kristallglas. Efter middagen får du en fascinerande föreläsning om den mest magnifika stjärnhimmel du någonsin skådat. Middag ingår.

Dag 12: Sydney

Du måste gå upp tidigt för att inte missa resans höjdpunkt, soluppgången vid Uluru. Det är en närmast magisk upplevelse. När solen når över horisonten i den becksvarta natten exploderar himlen i ett lysande brandgult sken och Uluru brinner i gryningsljuset. Efter soluppgången (och frukost) får du med en lokal guide lära känna denna mytomspunna plats och lära dig om dess geologi liksom om platsens kulturella och ceremoniella betydelse för den aboriginiska befolkningen.

Busstransfer till flygplatsen. Vid lunchtid flyger du till Sydney. Direktflyget tar cirka tre timmar. Miljöombytet är totalt. Sydney, huvudstad i delstaten New South Wales, är Australiens största stad med 4 miljoner invånare. Sydney är berömd för sin skönhet, som beror på att staden ligger med alla sina stränder och många öar kring den stora naturliga hamnen, Sydney Harbour. I hamnen finns också Sydneys två världsberömda ikoner, Operahuset och Sydney Harbour Bridge. Busstransfer till ditt centralt belägna hotell.

Dag 13: Sydney

Förmiddagstur i Sydney. Turen börjar i den historiskt intressanta stadsdelen, The Rocks, där Sydney och egentligen hela den västerländska historien började i Australien för drygt tvåhundra år sedan. Du njuter av den enastående vackra utsikten över Sydneys hamn med det magnifika Operahuset och Sydney Harbour Bridge i förgrunden. Du besöker shoppingdistriktet med Queen Victoria Building och det roterande utsiktstornet, Centrepoint. Turen fortsätter till det riktigt trendiga Sydney på och omkring Oxford Street. Du ser det eleganta Paddington med sina typiska terrasshus innan du kommer fram till havet. Längs strandkanten löper underbara promenadstråk som vindlar sig på toppen av de höga klippor som kantar Stilla Havet. Självklart besöker du den berömda Bondi Beach och kan promenera längs strandkanten eller sitta ned på ett trottoarcafé och ta en kaffe medan du ser på de solbrända livräddarna, som bevakar den långa sandstranden. Återfärden går via Double Bay och Kings Cross tillbaka till city. Du kan avsluta förmiddagsturen med en lunchkryssning i Sydneys hamn.

Dag 14: Sydney

En fantastisk djur- och naturupplevelse i Blue Mountains. De mäktiga bergen 70 kilometer väster om Sydney erbjuder djupa dalar, regnskogar och hisnande stup. Första stoppet är Featherdale Wildlife Park, för att du på riktigt nära håll ska kunna bekanta dig med djurlivet i Blue Mountains, koalor, kängurur och dingos. Efter en god lunch kommer du på eftermiddagen fram till Australiens svar på Grand Canyon och kan beundra de berömda klippformationerna, som kallas Three Sisters. Lunch ingår.

Dag 15: Sydney

På egen hand i Sydney. Förmiddagen kanske du ägnar åt att bestiga Sydney Harbour Bridge. Vackrare utsikt finns inte än när man ser ut över Sydneys enorma hamn och stad med Operahuset i förgrunden. Därefter kan du ta färjan från Circular Quay tvärs över hamnen till Doyles berömda restaurang vid strandkanten i Watson's Bay och njuta av deras pinfärska fisk. Eftermiddagen kan du spendera i idylliska Watson's Bay eller tillbaka i city, som erbjuder massor av intressant och prisvärd shopping, bland annat på gågatan Pitt Street. Kanske finns det någon utställning som lockar eller varför inte besöka något av Sydneys många intressanta museer? På kvällen ser du kanske en föreställning på Operan eller varför inte en musikal.

Dag 16: Port Douglas

Busstransfer till flygplatsen. Det tar tre timmar att flyga norrut, in i Tropical North Queensland, som blivit berömd lika mycket för den uråldriga regnskogen som för Stora barriärrevet. Din bas för de kommande fyra dagarna är den idylliska badorten Port Douglas, en timmes bussresa norr om Cairns. Förutom det trevliga lilla samhället med stort utbud av affärer och restauranger är Port Douglas stolthet den långa vackra sandstranden, Four Mile Beach, där kokospalmerna växer på rad. Om du inte omedelbart vill kasta dig i havet finns förstås hotellets fina swimmingpool.

Dag 17: Port Douglas

Stora barriärrevet är ett av naturens underverk. Det är världens största korallrev. Det finns 400 arter av korall och 1,500 fiskarter. För att uppleva Stora barriärrevet på en dagstur behövs inget dykcertifikat och inte ens förkunskaper i att snorkla. Faktum är att bara man är någotsånär simkunnig och villig att bada i det 25-26 gradigt varma vattnet, så räcker det långt för att göra dagsturen till en fantastisk upplevelse. Efter en första snorkel- och simtur bland de tusentals färggranna fiskarna smakar det gott med en härlig buffélunch som innehåller både varma och kalla anrättningar och som naturligtvis inkluderar massor med fisk och skaldjur för den som så önskar. Lunch ingår.

Dag 18: Daintree och Cape Tribulation National Park

Bussresa i mindre grupp genom den världsarvsklassade regnskogen i Daintree och Cape Tribulation National Park via Captain Cook Highway. Du gör en båtfärd på Daintree River, för att närmare beskåda krokodilerna längs stranden samt det intensiva fågellivet. Efter en härlig barbecue lunch går färden längs 4WD Bloomfield Track och du får möjlighet att bada i Emmagen Creek. Vid Cape Tribulation Beach gör du en promenad längs den vackra stranden där regnskogen möter havet. Färja tillbaka över Daintree River. Lunch ingår.

Dag 19: Port Douglas

Det räcker långt att strosa omkring i Port Douglas, att vandra längs den milslånga stranden, besöka det intressanta Rainforest Habitat med regnskogens alla märkliga djur, eller bara ta det lugnt vid poolen. Men det finns också möjlighet att besöka den större staden Cairns eller göra en utflykt med tåg och linbana till Kuranda.

Dag 20: Flygresa

Du hinner med lite sista minuten shopping om du inte föredrar förmiddagen på stranden eller vid poolen. Ditt flyg går inte förrän på eftermiddagen. Busstransfer till flygplatsen.

Dag 21: Hemkomst

Efter en resa med många upplevelser och intryck landar du idag i Sverige igen.

Inkluderat

 • Samtliga flygsträckor i ekonomiklass.
 • Samtliga flygskatter och flygplatsavgifter, baserade på dagens skatter.
 • Samtliga transfers mellan flygplats och hotell.
 • 4 nätter i dubbelrum på 4* hotell i Perth.
 • Dagsutflykt Pinnacles inkl hummerlunch.
 • Dagsutflykt Rottnest Island inkl cykelhyra.
 • 4 nätter i dubbelrum på 4* hotell i Adelaide.
 • Dagsutflykt Barossa Valley inkl lunch.
 • 2 dagars utflykt Kangaroo Island inkl måltider (boende 1 natt i dubbelrum på lodge, ej privat badrum) Em utflykt ”A town like Alice”.
 • 1 natt i dubbelrum på 4* hotell Alice Springs.
 • Bussresa Alice Springs-Ayers Rock.
 • 1 natt i dubbelrum på 4* hotell Ayers Rock.
 • Em utflykt till Kata Tjuta/The Olgas.
 • Middag ”Sounds of Silence”.
 • Fm utflykt Uluru/Ayers Rock inkl picnic frukost.
 • 4n i dubbelrum på 3½* hotell i Sydney inkl frukost.
 • Fm Stadstur Sydney och Bondi Beach.
 • Dagsutflykt Blue Mountains inkl lunch.
 • 4n i lägenhet på 4* hotell i Port Douglas.
 • Dagsutflykt Stora barriärrevet inkl snorkelutrustning och lunch.
 • Dagsutflykt Daintree/Cape Tribulation inkl barbecue lunch.

Frivilliga tillägg

 • Uppgradering av flyg till premium economy eller business class på långflygningar.
 • Uppgradering av boende.
 • Extranätter i önskade orter.
 • Avbeställningsskydd, 5% av resans pris.
 • Reseförsäkring.

Kontakt