Resor till Australien

I Crocodile Dundees fotspår

17 dagar / fr 49 800 SEK per person


I Crocodile Dundees fotspår

Introduktion

Australiens Northern Territory är den del av Australien som skiljer sig mest från vår miljö. Tre gånger så stort som Sverige och med en befolkning på mindre än 200,000 är Northern Territory den verkliga vildmarken eller "outback" som australiensarna själva säger. Förutom den enastående naturen och rika djurlivet finns här de bästa möjligheterna att komma i kontakt med ursprungsbefolkningens fascinerande kultur och historia. Fortfarande är 25 procent av invånarna aboriginer.

När du tillbringat en vecka i vildmarken blir Sydney en fantastisk kontrast. Många menar att Sydney är världens vackraste storstad och det är inte svårt att hålla med. Avslutningsvis vill du säkert uppleva världens största korallrev, Stora barriärrevet, som sträcker sig längs den norra delen av Queensland. Norr om Cairns finns också en av världens äldsta regnskogar, som är väl värd ett besök.

Höjdpunkter

 • Campingsafari i Kakadu National Park
 • Upplev soluppgång vid Ayers Rock
 • Vingårdsbesök i Hunter Valley
 • Utflykt till Cape Tribulation

Jag är här för att hjälpa dig

Jodi Roan

08 - 31 68 60

Måndag - fredag: 08:30 - 17:00

Resfakta

Destinationer

Reslängd & pris

 • 17 dagar fr 49 800 SEK

Program

Dag 1 & 2: Flygresa

Du anländer till Darwin och efter en kort transfer till ditt centralt belägna hotell, kan du koppla av ett par timmar innan du ger dig ut för att lära känna huvudstaden i Northern Territory, som blivit samlingsplats för alla som ska bege sig ut i Australiens riktiga vildmark.

Dag 3: Darwin

Darwin på egen hand.

Dag 4: 3 dagars camping safari i permanenta tält med riktiga sängar med lakan och trägolv

Du börjar med att utforska den lummigt gröna nationalparken, Litchfield med sina imponerande vattenfall, Florence Falls och Buley Rock Hole. Här finns jordens största termitstackar utspridda i mängd över fälten, vissa upp till 6 meter höga. Djurlivet är rikt särskilt på fåglar och speciellt vanliga är kookaburror och kakaduor men du ser också ödlor, vallabyer (små känguruer) och opossums.

Du fortsätter till Mary River Wetlands, som är känt för sin artrikedom beträffande djurlivet. På en liten båt styr du ut på Mary River och kommer så nära de stora krokodilerna som du någonsin önskar. Lunch och middag ingår.

Dag 5: Kakadu National Park

I Kakadu vimlar det av djur. Största delen av nationalparken består av vild och nästan orörd natur. En tredjedel av Australiens fåglar har sin hemvist i Kakadu. Här finns 280 fågelarter, 60 typer av däggdjur och 75 arter av reptiler. Du kommer in i Mamukala Wetlands och det mäktiga vattenfallet, Jim Jim Falls. Du vandrar fram till foten av fallet innan du fortsätter till Twin Falls. Vid Twin Falls är det krokodilfritt och du kan välja om du vill simma eller åka båt till en liten sandstrand vid foten av det vackra vattenfallet.. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 6: Darwin

Dagens första mål är Ubirr, där du får lära känna några av världens finaste exempel på röntgenmålningar. En del av dessa aboriginska klippmålningar uppskattas vara 20,000 år gamla. Flera scener i Crocodile Dundee-filmerna spelades in här. Du fortsätter till Maguk (Barramundi Gorge), för en skön vandring som du kan avsluta med att simma i det som anses vara det bästa vattenhålet i hela Kakadu (helt krokodilfritt). Frukost och lunch ingår. Tillbaka till Darwin på kvällen och övernattning på samma hotell som tidigare.

Dag 7: Alice Springs

Du anländer till Alice Springs efter bara två timmars timmes flygresa. Kort transfer till ditt centralt belägna hotell. Under eftermiddagen gör du en sightseeing för att utforska den intressanta oasen Alice Springs. Du besöker bland annat School of the Air och de berömda Flying Doctors och Telegraph Station.

Dag 8: Ayers Rock

Efter en spännande morgon på färd genom öknen kommer du fram till nationalparken Yulara och börjar med att utforska den imponerande klippformationen Kata Tjuta (Olgas) med sina 36 mjukt rundade bergskullar. En timme innan solnedgången blir du hämtad till den magnifika "Sounds of Silence Dinner. Solnedgången blir ett skådespel som får Uluru att konstant skifta färg med tusen briljanta nyanser från det skarpaste rött och orange till lila och silvergrått och som straxt innan solen försvinner i den röda öknen får hela den storslagna klippan att riktigt glöda. Det är som om allt ljus kom inifrån och lyste upp av sin egen kraft. Du njuter av en helt utsökt middag uppdukad mitt i öknen med linneduk och kristallglas. Efter middagen får du en fascinerande föreläsning om den mest magnifika stjärnhimmel du någonsin skådat.

Dag 9: Sydney

Du måste gå upp tidigt för att inte missa resans höjdpunkt, soluppgången vid Uluru. Det är en närmast magisk upplevelse. När solen når över horisonten i den becksvarta natten exploderar himlen i ett lysande brandgult sken och Uluru brinner i gryningsljuset. Efter soluppgången (och frukost) får du med en lokal guide lära känna denna mytomspunna plats och lära dig om dess geologi liksom om platsens kulturella och ceremoniella betydelse för den aboriginiska befolkningen. Efter lunch flyger du till Sydney. Direktflyget tar drygt tre timmar. Miljöombytet är totalt. Sydney, huvudstad i delstaten New South Wales, är Australiens största stad med 4 miljoner invånare.

Dag 10: Sydney

Sydney är berömd för sin skönhet, som beror på att staden ligger med alla sina stränder och många öar kring den stora naturliga hamnen, Sydney Harbour. Den äldsta stadsdelen heter "The Rocks" och det var här som den första européerna landsteg och etablerade sig i slutet av 1700-talet. Idag är Sydney den kosmopolitiska huvudstaden. Du kan njuta av en riktig storstad, som ändå är fullt hanterbar och underbar att flanera i till fots. Central Business District (CBD) med affärsgator ligger inom gångavstånd till vackra parker, The Rocks, Darling Harbour, China Town och Circular Quay. Från Circular Quay går färjorna i skytteltrafik ut till förorterna ute i hamnen. Shopping och restaurangkultur är av högsta klass och till en prisnivå som ligger avsevärt lägre än i Sverige.

Dag 11: Sydney

Hunter Valley, 160 kilometer nordväst om Sydney, är ett av Australiens mest betydande vindistrikt. Du hämtas på hotellet tidigt på morgonen för ett fascinerande besök på Sydney Fish Market. Se hur fångsterna auktioneras ut och hur din kock för dagen ropar in ingredienserna till dagens lunch. Du beger dig sedan norrut och äter en läcker frukost vid den vackra Hawkesbury River. Din guide berättar om Hunter Valleys historia och de många vingårdarna och deras produktion. Under dagen besöker du tre olika vingårdar och gör vinprovningar. Du får även prova på att rulla din egen sushi, provsmaka olivoljor, chutneys och chilisåser och se vilka viner som passar bäst till dessa lokala delikatesser. Till lunch serverar kocken barramundi och kängurukött med Hunter Semillon och Shiraz. En härlig dessert avrundar måltiden tillsammans med ett passande dessertvin innan återresan till Sydney.och preferenser. Det finns som sagt ett antal vingårdar att välja mellan. Lunch ingår.

Dag 12: Sydney

Sydney på egen hand. Förmiddagen kan du ägna åt att bestiga Sydney Harbour Bridge. Vackrare utsikt finns inte än när du tittar ut över Sydneys enorma hamn och stad med Operahuset i förgrunden. Därefter kan du ta du färjan från Circular Quay tvärs över hamnen till Doyles berömda restaurang vid strandkanten i Watson's Bay och njuta av deras pinfärska fisk. Eftermiddagen kan du spendera i idylliska Watson's Bay eller tillbaka i city. På kvällen kan du se en föreställning på Operan eller varför inte en musikal.

Dag 13: Port Douglas

Det tar tre timmar att flyga norrut, in i North Tropical Queensland, som blivit berömd lika mycket för den uråldriga regnskogen som för Stora barriärrevet. Din bas för de kommande dagarna är den idylliska badorten Port Douglas, en timmes bussresa norr om Cairns. Förutom det trevliga lilla samhället med stort utbud av affärer och restauranger är Port Douglas stolthet den långa vackra sandstranden, Four Mile Beach, där kokospalmerna växer på rad. Om du inte omedelbart vill kasta dig i havet finns förstås hotellets fina swimmingpool.

Dag 14: Port Douglas

Stora barriärrevet är ett av naturens underverk. Det är världens största korallrev. Det finns 400 arter av korall och 1,500 fiskarter. För att uppleva Stora barriärrevet på en dagstur behövs inget dykcertifikat och inte ens förkunskaper i att snorkla. Faktum är att bara man är någotsånär simkunnig och villig att bada i det 25-26 gradigt varma vattnet, så räcker det långt för att göra dagsturen till en fantastisk upplevelse. Efter en första snorkel- och simtur bland de tusentals färggranna fiskarna smakar det gott med en härlig buffélunch som innehåller både varma och kalla anrättningar och som naturligtvis inkluderar massor med fisk och skaldjur för den som så önskar.

Dag 15: Port Douglas

Där regnskogen möter revet… Bara två timmar norr om Port Douglas finns den äldsta tropiska regnskogen på jorden och den genomkorsas av kristallklara vattendrag i en helt förbluffande naturmiljö. I Daintree National Park, alldeles vid kanten av sandstranden med det angränsande Stora barriärrevet, ligger Cape Tribulation som en hemlig fristad för utrotningshotade växter och djurarter från dinosauriernas tidsepok. Guiden på din tur berättar om djurlivet, regnskogen och den lokala kulturen medan du färdas längs en av de vackraste kustvägarna i norra Queensland.

Dag 16: Port Douglas

En avkopplande dag på stranden eller vid swimmingpoolen. Du har hela Om du fått nog av att sola och bada finns till exempel möjligheten att ta världens längsta linbana genom regnskogen till det lilla kulturcentret, Kuranda. Här finns bland annat marknader, gallerier och shopping. Förslagsvis tar du det lilla tåget som slingrande klättrar längs bergväggarna tillbaka.

Dag 17: Flygresa

Har du begränsat med tid för din resa är det kanske dags att flyga hem. På grund av tidsskillnaden tjänar du tillbaka de timmar du förlorade vid utresan och kan vara tillbaka hemma redan nästa dag.

Inkluderat

 • Samtliga flygsträckor i ekonomiklass.
 • Samtliga flygskatter och flygplatsavgifter, baserade på dagens skatter.
 • Samtliga transfers mellan flygplats och hotell.
 • 2 nätter i dubbelrum på 4* hotell Darwin.
 • 3 dagars/2 nätters camping safari (tält med sängar och sängkläder). Alla måltider på safari ingår.
 • 1 natt i dubbelrum på 4* hotell Darwin.
 • 1 natt på 4* hotell Alice Springs.
 • Eftermiddagstur i Alice Springs.
 • Busstur Alice Springs-Ayers Rock.
 • 1 natt i dubbelrum på 4* hotell Ayers Rock.
 • Eftermiddagsutflykt Kata Tjuta/The Olgas.
 • Middag i öknen ”Sounds of Silence”.
 • Förmiddagsutflykt Uluru/Ayers Rock inkl picnic frukost.
 • 4 nätter i dubbelrum på 3½* hotell Sydney.
 • Dagsutflykt till Hunter Valley inkl frukost, lunch och vinprovning.
 • 4 nätter i lägenhet på 4* hotell i Port Douglas.
 • Dagsutflykt Stora barriärrevet inkl snorkelutrustning och lunch.
 • Dagsutflykt Daintree/Cape Tribulation inkl lunch.

Frivilliga tillägg

 • Uppgradering av flyg till premium economy eller business class på långflygningar.
 • Uppgradering av boende.
 • Extranätter i önskade orter.
 • Avbeställningsskydd, 5% av resans pris.
 • Reseförsäkring.

Kontakt