Resor till Australien

Sydney & Stora barriärrevet

13 dagar / fr 22 600 SEK per person


Sydney & Stora barriärrevet

Introduktion

Som introduktion till Australien är det många som vill uppleva Sydney tillsammans med sol och bad i tropiska Queensland med Stora Barriärrevet. Du kan med fördel förlänga resan med andra stopp i Australien eller varför inte kombinera med en vecka eller två på Nya Zeeland?

Höjdpunkter

 • Vandra i det gamla kvarteret The Rocks
 • Utflykt i den gamla regnskogen vid Mossman Gorge
 • Besök Cairns, den gamla sockerrörsstaden vid Stora barriärrevet
 • Lär dig surfa på Bondi Beach

Jag är här för att hjälpa dig

Jodi Roan

08 - 31 68 60

Måndag - fredag: 08:30 - 17:00

Resfakta

Destinationer

Reslängd & pris

 • 13 dagar fr 22 600 SEK

Program

Dag 1 & 2: Flygresa

Nu inleds Australienäventyret!

Dag 2 - 5: Sydney

Sydney, världens vackraste stad och huvudstad i delstaten New South Wales, är Australiens största stad med nästan fyra miljoner invånare. Det är också en av världens mest multikulturella städer. Sydney är berömd för sin skönhet som beror på att staden ligger med alla sina stränder och många öar kring den stora naturliga hamnen, Sydney Harbour. I hamnen finns också Sydneys två världsberömda ikoner, Operahuset och Harbour Bridge. Den äldsta stadsdelen heter "The Rocks" och det var här som de första européerna landsteg och etablerade sig i slutet av 1700-talet. Idag är Sydney den kosmopolitiska huvudstaden, avseende all internationell "business" i Australien.

Du kan njuta av en riktig storstad, som ändå är fullt hanterbar och underbar att flanera i till fots.

Central Business District (CBD) med affärsgator ligger inom gångavstånd till vackra parker, The Rocks, Darling Harbour, China Town och Circular Quay. Från Circular Quay går färjorna i skytteltrafik ut till förorterna ute i hamnen. Självklart ska du besöka någon av Sydneys många berömda stränder, alla lättillgängliga från centrum. Den mest kända är Bondi Beach, en annan är stranden i Manly. Dit kommer man på drygt tjugo minuter från Circular Quay med färja över den vackra hamnen. Andra sevärdheter inkluderar Sydney Aquarium, Taronga Zoo, flera konstmuseer samt alla marknader. En upplevelse som slår det mesta är Sydney Harbour Bridge Climb.

Dag 6: Cairns

Det tar tre timmar att flyga norrut, in i tropikerna och till den lilla staden Cairns, som är själva inkörsporten till både regnskogen och Stora barriärrevet. Upptäck staden och koppla av.

Dag 7: Cairns

I Cairns kan du passa på att välja någon av de många dagsturer som utgår härifrån. Stora barriärrevet är ett av naturens underverk. Det är världens största korallrev. Det finns 400 arter av korall och 1,500 fiskarter. För att uppleva Stora barriärrevet på en dagstur behövs inget dykcertifikat och inte ens förkunskaper i att snorkla. Faktum är att bara man är någotsånär simkunnig och villig att bada i det 25-26 gradigt varma vattnet, så räcker det långt för att göra en dagstur till en fantastisk upplevelse.

Dag 8 - 12: Port Douglas

Transfer till Port Douglas. Den fantastiska stranden, Four Mile Beach, är huvudorsaken till att Port Douglas har vuxit upp till den mest trendiga turistorten i tropiska Queensland. Längs den breda sandstranden växer kokospalmerna på rad. Liksom Cairns är Port Douglas en bra utgångspunkt för utflykter både till regnskogen med Cape Tribulation, Daintree River, Mossman Gorge, Kuranda eller ännu längre norrut till Cooktown och Cape York. Du kan också göra utflykter inåt landet till Atherton Tablelands eller Undara. Från piren utgår dagligen turer ut till Stora barriärrevet. Utbudet av restauranger och barer i Port Douglas är tillräckligt stort för att räcka mer än en vecka och längs huvudgatan Macrossan Street finns många goda tillfällen till shopping.

Dag 13: Flygresa

Idag checkar du ut från hotellet och tar dig med förbokad transfer till flygplatsen.

Inkluderat

 • Samtliga flygsträckor i ekonomiklass.
 • Samtliga flygskatter och flygplatsavgifter, baserade på dagens skatter.
 • Samtliga transfers mellan flygplats och hotell.
 • 4 nätter i dubbelrum på 3½* hotell i Sydney.
 • 2 nätter i dubbelrum på 4* hotell i Cairns.
 • 4 nätter i lägenhet på 4* hotell i Port Douglas.

Frivilliga tillägg

 • Uppgradering av boende.
 • Enkelrumstillägg.
 • Utflykter.
 • Avbeställningsskydd, 5% av resans pris.
 • Reseförsäkring.

Kontakt