Resor till Australien

Walkabout från väst till öst

16 dagar / fr 42 600 SEK per person


Walkabout från väst till öst

Introduktion

Här har du den optimala resan till Australien! En resa som är perfekt för dig som vill få en känsla för Australien på lite drygt 2 veckor.

Du börjar ditt Australienäventyr i Perth på västkusten. Perth har ett härligt subtropiskt klimat, här kan du utforska stadskärnan och den mysiga hamnstaden Fremantle, fascinerande Pinnacles Desert och Rottnest Island där pungdjuren quokka lever. Besök det vackra Operahuset i Sydney, gör en utflykt till Blue Mountains och/eller en mat och vintur till Hunter Valley, valet är ditt. Efter Sydney så flyger du till Australiens mest kända ikon Ayers Rock, som bjuder på en helt magisk upplevelse i den röda öknen. Avslutar resan i tropiska Port Douglas som blir din bas för utfärderna till både regnskogen och Stora barriärrevet.

Höjdpunkter

 • Båtutfärd till Rottnest Island vid Perth
 • Solnedgångsmiddag i Ayers Rock
 • Utflykt till naturfenomenet The Pinnacles
 • Besök en föreställning på Operahuset i Sydney

Jag är här för att hjälpa dig

Fiona Bergqvist

08 - 31 68 60

Måndag - fredag: 08:30 - 17:00

Resfakta

Destinationer

Reslängd & pris

 • 16 dagar fr 42 600 SEK

Program

Dag 1 & 2: Flygresa

Ankomst Perth. Utanför passkontrollen väntar en chaufför för att köra dig till ditt centralt belägna hotell.

Dag 3: Perth

Du har hela dagen till att utforska den trevliga metropolen Perth. Swan River slingrar sig fram genom staden och i de lummiga gröna parkerna kan du strosa runt och stanna till för en god kopp kaffe. Du hinner även med en utflykt till den mysiga lilla hamnstaden Fremantle och någon av de härliga surfingstränder som Perth är känd för.

Dag 4: Perth

Dagstur norr om Perth. Målet är den fascinerande Nambung National Park, berömd för Pinnacle Desert. Här står tusentals märkliga kalkstenspelare i den gula sanden. I norra delen av nationalparken ligger den lilla fiskebyn Cenvantes som är känd för sitt hummerfiske. Ett perfekt ställe för lunch! De öde sandstränderna vid Lancelin Sand Dunes är milslånga och det finns anledning att hålla ögonen öppna för koalor och kängurur.

Dag 5: Perth

Du tar färjan ut till den subtropiska ön Rottnest Island i Indiska Oceanen. Det är en liten ö men omåttligt populär hos invånarna i Perth. Vid ankomst hämtar du en cykel och tillbringar hela dagen på ön. Här finns skyddade sandstränder för sköna bad i vackra vikar. De vänliga pungdjuren quokka lever i stora kolonier på ön.

Dag 6: Sydney

Idag flyger du tvärs över landet till Sydney. Direktflyget tar bara drygt fyra timmar. Sydney, huvudstad i delstaten New South Wales, är Australiens största stad med nästan 4 miljoner invånare. Sydney är berömd för sin skönhet, som beror på att staden ligger med alla sina stränder och många öar kring den stora naturliga hamnen, Sydney Harbour. I hamnen finns också Sydneys två världsberömda ikoner, Operahuset och Sydney Harbour Bridge. Busstransfer till ditt hotell.

Dag 7: Sydney

Ta en promenad runt Operahuset och genom Botaniska trädgården eller strosa i stadsdelen The Rocks där Sydney och den västerländska historian började i Australien för drygt tvåhundra år sedan. Har ni lust att shoppa så är det Queen Victoria Building och Oxford Street som gäller.

Dag 8: Sydney

En fantastisk djur- och naturupplevelse i Blue Mountains. De mäktiga bergen 70 kilometer väster om Sydney erbjuder djupa dalar, regnskogar och hisnande stup. Första stoppet är Featherdale Wildlife Park, för att du på riktigt nära håll ska kunna bekanta dig med djurlivet i Blue Mountains, koalor, kängurur och dingos. Efter en god lunch kommer du på eftermiddagen fram vi till Australiens svar på Grand Canyon och kan beundra de berömda klippformationerna, som kallas Three Sisters. Lunch ingår.

Eller följ med på en heldagstur till de vackra vindistrikten i Hunter Valley. Du hämtas på hotellet tidigt på morgonen för ett fascinerande besök på Sydney Fish Market. Se hur fångsterna auktioneras ut och hur din kock för dagen ropar in ingredienserna till dagens lunch. Du beger dig sedan norrut och äter en läcker frukost vid den vackra Hawkesbury River. Din guide berättar om Hunter Valleys historia och de många vingårdarna och deras produktion. Under dagen besöker du tre olika vingårdar och gör vinprovningar. Du får även prova på att rulla din egen sushi, provsmaka olivoljor, chutneys och chilisåser och se vilka viner som passar bäst till dessa lokala delikatesser. Till lunch serverar kocken barramundi och kängurukött med Hunter Semillon och Shiraz. En härlig dessert avrundar måltiden tillsammans med ett passande dessertvin innan återresan till Sydney.

Dag 9: Sydney

Förmiddagen kanske du ägnar åt att bestiga Sydney Harbour Bridge. Vackrare utsikt finns inte än när man ser ut över Sydneys enorma hamn och stad med Operahuset i förgrunden. Därefter kan du ta färjan från Circular Quay tvärs över hamnen till Doyles berömda restaurang vid strandkanten i Watson's Bay och njuta av deras pinfärska fisk. Eftermiddagen kan du spendera i idylliska Watson's Bay eller tillbaka i city, som erbjuder massor av intressant och prisvärd shopping, bland annat på gågatan Pitt Street. Kanske finns det någon utställning som lockar eller varför inte besöka något av Sydneys många intressanta museer? På kvällen ser du kanske en föreställning på Operan eller varför inte en musikal.

Dag 10: Ayers Rock

Direkt efter frukost transfer till flygplatsen för att flyga till Australiens mest kända ikon, Ayers Rock. Denna magiska monolit ligger mitt i öknen nästan mitt i den Australiska kontinenten. Busstransfer till hotellet. Lagom innan solnedgången blir du körd ut bland sanddynerna och kan beundra hur Ayers Rock (Uluru) skiftar färg i solnedgången medan du njuter av Champagne och kanapéer. Nedanför utsiktskullen står bord med vita dukar uppdukade för en generös middag med öknens osannolikt vackra stjärnhimmel som enda tak. Sounds of Silence Dinner är oförglömligt.

Dag 11: Port Douglas

Du måste gå upp tidigt för att inte missa resans höjdpunkt, soluppgången vid Uluru. Det är en närmast magisk upplevelse. När solen når över horisonten i den becksvarta natten exploderar himlen i ett lysande brandgult sken och Uluru brinner i gryningsljuset. Efter soluppgången (och frukost) får du med en lokal guide lära känna denna mytomspunna plats och lära dig om dess geologi liksom om platsens kulturella och ceremoniella betydelse för den aboriginska befolkningen. På eftermiddagen flyger du till Cairns. Miljöombytet är totalt. Din bas för de kommande fyra dagarna är den idylliska badorten Port Douglas, 7 mil norr om Cairns. Förutom det trevliga lilla samhället med stort utbud av affärer och restauranger är Port Douglas stolthet den långa vackra sandstranden, Four Mile Beach, där kokospalmerna växer på rad.

Dag 12: Port Douglas

Stora barriärrevet är ett av naturens underverk. Det är världens största korallrev. Det finns 400 arter av korall och 1,500 fiskarter. För att uppleva Stora barriärrevet på en dagstur behövs inget dykcertifikat och inte ens förkunskaper i att snorkla. Faktum är att bara man är någotsånär simkunnig och villig att bada i det 25-26 gradigt varma vattnet, så räcker det långt för att göra dagsturen till en fantastisk upplevelse. Efter en första snorkel- och simtur bland de tusentals färggranna fiskarna smakar det gott med en härlig buffélunch som innehåller både varma och kalla anrättningar och som naturligtvis inkluderar massor med fisk och skaldjur för den som så önskar.

Dag 13: Port Douglas

På morgonen besöker du Tjapukai, där du får stifta bekantskap med aboriginernas uråldriga danstraditioner men också lära dig hur man kastar bumerang. Ifrån Tjapukai tar du den 7,5 km långa linbanan, Skyrail Rainforest Cableway, en spektakulär färd över den tropiska regnskogens trädtoppar. Längs vägen stannar du vid Red Peak Station och Barron falls station för att närmare studera regnskogen. Efter lunchen i Kuranda har du tid att på egen hand besöka konstgallerier och trevliga små affärer. När det är dags att återvända väljer du Kuranda Scenic Railway, en klassisk järnvägslinje från slutet av 1800-talet, som byggdes för att frakta timmer. Den 34 km långa tågresan rankas som den mest natursköna i hela Australien. Tåget slingrar fram mellan regnskog och raviner och genom 15 tunnlar. Vid flera tillfällen har man underbar utsikt över havet. Lunch ingår.

Dag 14: Port Douglas

På egen hand i tropikerna. Det räcker långt att strosa omkring i Port Douglas, att vandra längs den milslånga stranden, besöka det intressanta Rainforest Habitat med regnskogens alla märkliga djur samt bada i poolen. Men det finns också möjlighet att besöka den större staden Cairns eller göra en heldagsutflykt till Cape Tribulation eller kanske besöka en riktig krokodilfarm. Middag intar du på någon av de mysiga restauranger som kantar huvudgatan, Macrossan Street i Port Douglas.

Dag 15 & 16:

Flygresa

Inkluderat

 • Samtliga flygsträckor i ekonomiklass.
 • Samtliga flygskatter och flygplatsavgifter, baserade på dagens skatter.
 • Samtliga transfers mellan flygplats och hotell.
 • 4 nätter i dubbelrum på 4* hotell i Perth.
 • Dagsutflykt Pinnacles inkl hummerlunch.
 • Dagsutflykt Rottnest Island inkl cykelhyra.
 • 4 nätter i dubbelrum på 3½* hotell i Sydney inkl frukost.
 • Dagsutflykt Blue Mountains inkl lunch.
 • Eller Dagsutflykt till Hunter Valley inkl frukost, lunch och vinprovning.
 • 1 natt i dubbelrum på 4* hotell Ayers Rock.
 • Middag I öknen ”Sounds of Silence”.
 • Förmiddagsutflykt Uluru/Ayers Rock inkl picnic frukost.
 • 4 nätter i lägenhet på 4* hotell i Port Douglas.
 • Dagsutflykt Stora barriärrevet inkl snorkelutrustning och lunch.
 • Dagsutflykt Kuranda inkl lunch.

Frivilliga tillägg

 • Uppgradering av flyg till premium economy eller business class på långflygningar.
 • Uppgradering av boende.
 • Enkelrumstillägg.
 • Extranätter i önskade orter.
 • Avbeställningsskydd, 5% av resans pris.
 • Reseförsäkring.

Kontakt