Resor till Nya Zeeland

Kia Ora Nya Zeeland Gruppresa

17 dagar / fr 57 100 SEK per person


Kia Ora Nya Zeeland Gruppresa

Introduktion

Resa i grupp med engelsktalande guide. Från intressanta Christchurch börjar du med den berömda tågresan över Southern Alps och avslutar i den vackra hamnmetropolen Auckland. Däremellan får du uppleva Franz Josef och äventyrens naturliga centrum, Queenstown, huvudstaden Wellington och sprutande gejsrar i Rotorua.

I resan ingår flyg från Stockholm eller Göteborg (Köpenhamn mot tillägg), femton hotellnätter med frukost samt tio middagar. Några av resans höjdpunkter är den fantastiska tågresan genom Southern Alps, kryssning i Milford Sound, Mount Cook (3754 m), Lake Taupo, Nya Zeelands största sjö, samt valarna i Kaikoura. Du reser i toppmodern lyxbuss med alla bekvämligheter och har professionell engelsktalande guide. Det här är en gruppresa där samtliga deltagare genomför resan i Nya Zeeland tillsammans.

Kontakta oss för information om tillgängliga avgångar!

Höjdpunkter

 • Kryssning i fjordlandskapet vid Milford Sound
 • Besök albatrosser och pingviner utanför Dunedin
 • Maorikultur och heta källor i Rotorua
 • Båttur i lysmaskgrottor i Waitomo

Jag är här för att hjälpa dig

Fiona Bergqvist

08 - 31 68 60

Måndag - fredag: 08:30 - 17:00

Resfakta

Destinationer

Reslängd & pris

 • 17 dagar fr 57 100 SEK

Program

Dag 1 & 2: Flygresa

Dag 3: Kia Ora och välkommen till Nya Zeeland!

Du landar i Christchurch och blir hämtad på flygplatsen för transfer till ditt centralt belägna hotell. Efter incheckning på hotellet har du tid att bekanta dig med Sydöns största stad, som en del menar är mer engelsk än någon stad i England. Christchurch är också känd för sina vackra trädgårdar och för floden Avon, som sakta flyter genom staden.

Dag 4: Christchurch

Förutom vackra parker och trädgårdar finns ett stort utbud av bra restauranger och barer. Christchurch fungerar som utmärkt utgångspunkt för trevliga dagsturer. Det finns en uppsjö av olika aktiviteter för den som vill. Kanske en dag med vinprovning på någon av de närliggande vingårdarna. Eller en tur till den charmiga "franska" staden Akaroa. På kvällen bjuds på välkomstdrink och god middag tillsammans med gruppresans reseledare och få träffa övriga deltagare.

Dag 5: Christchurch - Franz Josef

Dagen börjar med en tågresa som rankats bland världens mest intressanta. I specialbyggt tåg med glastak för maximal utsikt färdas du genom Canterbury Plains och över Southern Alps. Tåget går genom sexton tunnlar, varav den längsta är drygt fem kilometer. Häftigast är alla smala viadukter över djupa raviner med ibland sjuttio meter ned till ravinens botten. Resans bokstavliga höjdpunkt är Arthurs Pass, 737 meter över havet. Senare under dagen besöker du Hokitika, Nya Zeelands huvudstad för inhemsk grön jade, som du får stifta närmare bekantskap med under en intressant demonstration. Dagens slutmål är Franz Josef, med en sällsynt majestätisk glaciär, som sträcker sig ända in i regnskogen. Som frivilligt tillval kan du göra en flygtur över glaciären.

Dag 6: Franz Josef - Queenstown

Färden går genom Haast Pass. Se det mäktiga vattenfallet Thunder Creek Falls och ta en promenad i regnskogen. Här regnar det tvåhundra dagar om året och den årliga nederbördsmängden är upp till tio meter. På avstånd ser det ut som en skog av palmer. I själva verket är det gigantiska ormbunkar, höga som palmer. Det är otroligt lummigt och fukten ångar upp från marken. I träden hänger mossan som slöjor och mossa täcker allting; marken, trädstammar och stenar. Allt är grönt, grönt, grönt. Och så vattenfall i hundratal. Överallt forsar vattnet fram längs bergssidorna. Därefter kommer tre vackra sjöar; Wanaka, Hawea och Dunstan.

Stopp i Cromwell, berömt både för sin utsökt goda frukt liksom för de fyra jättestora konstgjorda frukter, som symboliserar hur viktig fruktodling är för hela denna region. Dagens sista stopp i pittoreska lilla Arrowtown, som under guldruschen på 1860-talet märkligt nog rymde 7.000 själar, då när Arrow River gömde en av världens rikaste guldfyndigheter. Framme i Queenstown får du en orienteringstur följd av middag med underbar utsikt över Lake Wakatipu och de omgivande bergstopparna, Remarkables.

Dag 7: Queenstown

Upplev en hel dag på egen hand i spännande Queenstown. Utbudet av olika aktivteter är stort och spänner från turer som besöker vingårdar och vackra trädgårdar till adrenalinrusande turer med jetmotorbåtar eller forsränning. Eller ta den 790 meter långa turen upp till Bob's Peak med linbanan, Skyline Gondola, för att beundra den storslagna utsikten. Queenstown erbjuder mer än hundra kaféer, restauranger och barer. På kvällen ingår en båtfärd med Nya Zeelands äldsta ångbåt TSS Earnslaw (byggd 1912) till Walter Peak Station för en härlig middag med många inhemska specialiteter. Efter middagen visas en underhållande show med anknytning till farmarelivet i bergen. Under båtfärden tillbaka till Queenstown fortsätter underhållningen, som också inbjuder till interaktiv medverkan för den som är hågad.

Dag 8: Queenstown - Te Anau

Idag bjuds en av resans absoluta höjdpunkter, en kryssning genom Milford Sound i Fiordland National Park. Milford Sound är en djup fjord som sträcker sig ut till Tasman Sea. De mäktiga bergen reser sig nästan lodrätt hundratals meter direkt upp ur havet och överallt forsar vattenfall ned från de branta klippväggarna. Båtturen genom Milford Sound tar drygt två timmar. På resan till Milford Sound färdas du först längs den vackra väg som kallas Devil's Staircase och efter passagen genom Homer Tunnel får du uppleva sevärda platser som; Mirror Lake, Cleddau Valley, Chasm, Mitre Peak och Bowen Falls. På eftermiddagen återvänder du till Te Anau och har möjlighet att att besöka Te Anau Glow Worm Caves.

Dag 9: Te Anau - Dunedin

Vägen till Dunedin går genom ett böljande grönt och vackert landskap som domineras av tusentals betande får. Vid ankomsten till skotskättade Dunedin (124.000 inv.) får du en orienteringstur. Eftermiddagen på egen hand i Dunedin. Vi rekommenderar en kryssning runt Otago halvön med sin unika fauna av bland annat gigantiska albatrosser men också pingviner och många andra fågelarter, liksom sälar och delfiner. Annars kan du besöka Cadbury chokladfabrik eller göra en tågresa med den historiska Taieri Gorge Railway.

Dag 10: Dunedin - Omarama

På morgonen finns tid för egna upptäckter. Besök till exempel Larnach Castle, det enda slott som finns i Nya Zeeland. På eftermiddagen reser du genom Otagos största stad Oamaru (13.000 inv.) med sina berömda vita sandstensbyggnader och besöker Waitaki Hydro Power Scheme med den imponerande Benmore Dam. Dagens slutmål är det lilla samhället Omarama (230 inv.), centralort för de kringliggande fårfarmerna i Waitaki district.

Dag 11: Omarama - Christchurch

Dagens första anhalt vid foten av Nya Zeelands högsta berg Mount Cook (3754 m). Som tillval kan du göra en flygtur över det alpina landskapet i Mount Cook National Park. Efter lunch går färden genom den glesbefolkade nya zeeländska landsbygden, den märkliga sjön Lake Pukaki, med det blåaste vatten du någonsin skådat och Lake Tekapo med stopp vid den vackra lilla "Church of the Good Shepherd". Sedan vidare över Canterbury Plains till Christchurch.

Dag 12: Christchurch - Picton

På morgonen färdas du längs den dramatiska Stilla Havskusten till Kaikoura, välkänd för sina valar. Som tillval kan du göra en flygtur för att beskåda världens största däggdjur på nära håll ute till havs. Under eftermiddagen får du närkontakt med de till storleken betydligt mindre men nog så unika pälssälar vid Ohau Point. Dagens slutmål är den idylliska fiskebyn och färjeläget Picton (3.000 inv.) som ser ut som en liten dockstad, där den ligger helt omgiven av höga berg.

Dag 13: Picton - Wellington

På förmiddagen gör du en kryssning i drygt tre timmar genom det storslagna Queen Charlotte Sound över Cook Strait och når via den vackra skärgården fram till Nya Zeelands vackra huvudstad Wellington (395.000 inv.) där du gör en city sightseeing. Eftermiddagen är på egen hand, som du förmodligen vill ägna åt Te Papa, Nya Zeelands berömda museum, som brukar fascinera de flesta, oavsett om det är den geologiska utvecklingen eller Nya Zeelands historia och kultur som lockar mest.

Dag 14: Wellington - Rotorua

Du färdas längs Kapiti kusten förbi mjölkproducerande bondgårdar i Manawatu och Tongariro National Park. Se den mäktiga vulkanen Mount Ruapehu (2,797 m.) som är Nordöns mest populära alpina skidområde. Snart är du framme i Taupo (22.000 inv.), en idyllisk ort vid kanten av Nya Zeelands största sjö, Lake Taupo, till ytan lika stor som hela Singapore. Därifrån går färden norrut till det dramatiska vattenfallet Huka Falls. Vid ankomst i Rotorua (69.000 inv.) blir det sightseeing för att lära känna staden och njuta av utsikten över sjön, Lake Rotorua. På kvällen är det fest! Men inte vilken fest som helst, utan traditionell Maori Hangi, en fin introduktion till urinvånarnas kultur som förutom den goda måltiden också inkluderar dans och konsert.

Dag 15: Rotorua

Förmiddagen ägnas åt den omtyckta Agrodome Sheep Show, som ger inblick i verksamheten på en riktig nya zeeländsk fårfarm. Eftermiddagen är du på egen hand och kan besöka Whakarewarewa Thermal Reserve, berömd för sina bubblande lerpölar och gejsrar. Detta gejserfält ligger längs huvudgatan inom gångavstånd från hotellet.

Dag 16: Rotorua - Auckland

Första stopp på resan till Auckland är Waitomo Caves, som är hem åt tusentals lysmaskar. Du får göra en båttur på floden inne i kalkstensgrottan. Då den öppna båten sakta glider fram i det kolsvarta vattnet lyser grottans tak av lysmaskarna nästan som stjärnhimlen på södra halvklotet. Fascinerande! Sedan följer bussen Waikato River, Nya Zeelands längsta flod, ända till Auckland. Där blir det orienteringsstur innan det är dags att checka in på hotellet. Avskedsmiddag tillsammans med reseledare och medresenärer.

Dag 17: Auckland

Den vackra hamnmetropolen Auckland, som brukar kallas för "City of Sails" på grund av alla tusentals segelbåtar, har 1,4 miljoner invånare men stadskärnan är relativt liten. Så fort du har kommit utanför hotellporten befinner du dig mitt i själva centrum med allt vad det innebär av shopping samt trevliga restauranger och kaféer. Då du strosar längs med hamnen kanske du blir sugen att se Aucklands "skyline" från vattnet. Det är lätt ordnat. Ta en kort färjetur över den vackra hamnen till den lugna och idylliska förorten Devonport. Sista natten i Nya Zeeland och nästa dag börjar hemresan.

Inkluderat

 • Samtliga flygsträckor i ekonomiklass.
 • Samtliga flygskatter och flygplatsavgifter, baserade på dagens skatter.
 • Transfers vid ankomst Christchurch och avresa Auckland.
 • Gruppresa med engelsktalande guide.
 • 15 nätter i dubbelrum på 3* hotell på Nya Zeeland.
 • Frukost dagligen och 10 middagar.
 • Utflykter enl. programmet.

Frivilliga tillägg

 • Enkelrumstillägg.
 • Avbeställningsskydd, 5% av resans pris.
 • Reseförsäkring.

Kontakt