Resor till Nya Zeeland

Nya Zeeland med husbil

21 dagar / fr 29 900 SEK per person


Nya Zeeland med husbil

Introduktion

Upplev några av Nya Zeelands vackraste vyer och landets spännande historia. Med husbil är ni flexibla att resa i den takt ni vill och kan stanna på vilken campingplats som faller er in. Nya Zeeland är ett idealiskt land för husbilssemester eftersom det finns gott om campingplatser, dessutom ofta med både pool, butik och lekplats. Denna resa är ett förslag på hur er resa skulle kunna se ut. Du kan med fördel vända på resan och börjar på Sydön och slutar på Nordön.

Höjdpunkter

 • Upplev friheten med husbilshyra
 • Coromandel -en naturskön halvö
 • Åk med på valsafari i Kaikoura
 • Vandra i Abel Tasman National Park

Jag är här för att hjälpa dig

Jodi Roan

08 - 31 68 60

Måndag - fredag: 08:30 - 17:00

Resfakta

Destinationer

Reslängd & pris

 • 21 dagar fr 29 900 SEK

Program

Dag 1:

Du anländer med flyget till Auckland och tar det lugnt första dagen och promenerar runt i Auckland. Gör en liten tur upp till toppen av Mt Eden för en riktigt spektakulär utsikt över hela den vackra staden som ofta går under smeknamnet City of Sails.

Dag 2:

Du hämtar ut din husbil och får en grundlig introduktion av fordonet med alla finesser. En kort dagsresa söderut till den pittoreska staden Coromandel. Följ Pacific Coast Highway söder om Auckland mot Thames och Coromandel Town – 173km. Coromandel Town är känd för sina konstnärer, sina små konstgallerier och sin vackra arkitektur.

Dag 3:

Idag tillbringar du hela dagen på halvön Coromandel. Kör ut mot östkusten och Whitianga – 46km. Whitianga är en etablerad semesterort som ligger vid Mercury Bay i Stilla Havet, omgiven av spektakulära kustremsor, öar och fina stränder. Strax söder om Whitianga finns Hot Water Beach – ett måste. Koppla av och njut av den vackra omgivningen och de fina sandstränderna vid Buffalo Beach eller Cook’s Beach.

Dag 4:

Fortsätt resan till Rotorua, 226km. Rotorua är uppförd på en av de tunnaste jordskorporna som finns och bevisen för det är påtragliga. Det pyser och fräser, bubblar och pyr ur marken lite överallt. Staden ligger på ett gejserfält med sprutande varma källor. Man tror inte riktigt sina ögon när ångan stiger ur marken och jordskorpan öppnar sig. Rotorua är en av de äldsta boplatserna för maorifolket. På kvällen kan du uppleva en traditionell "hangi" – en buffémiddag lagad i traditionell stil i underjordiska ugnar, med Maori underhållning som inkluderar "haki", den traditionella krigsdansen.

Dag 5:

Morgon och förmiddag utforskar du i lugn och ro de varma källorna som är Rotoruas kännetecken. Besök Wai-O-Tapu Thermal Wonderland som är ett mycket fascinerande område, med varma källor och stora vulkaniska kratrar i olika färger. Här finns gejsrar, bubblande lera och ångande mark. Den mest kända källan är Champagne Pool, som är en vattenfylld källa vars vatten bubblar och skiftar i olika gröna och orangea färger. På eftermiddagen fortsätter du färden till Taupo, 84km. Taupo har 17,000 invånare och ligger osedvanligt vackert vid Nya Zeelands största sjö, Lake Taupo, med vulkanerna i bakgrunden.

Dag 6:

Kör vidare längs en av Nordöns vackraste landsvägar på State Highway 5 till Napier, 143km, som ligger vid kusten. Napier är en pittoresk och charmig stad med 55,000 invånare, känd för sina enastående Art Deco bebyggelse från 1920-talet. Den två kilometer långa Marine Parade, som går utmed kusten, är verkligen anslående. Själva stranden är härlig och man kan ta fina strandpromenader. Innerstan är koncentrerad ovanför Marine Parade, bebyggelsen är låg och shoppingcentrens arkader många. Det är prydliga kvarter som man gärna upptäcker till fots.

Dag 7:

Dagsetappen för dig via Hastings till Nya Zeelands vackra huvudstad Wellington, 313km. Wellington med 350,000 invånare ligger vid den sydligaste udden av Nordön invid sundet Cook Strait.

Dag 8:

Wellington är en härlig stad att upptäcka till fots tack vare havet och den koncentrerade stadskärnan. Ett besök på Te Papa, Museum of New Zealand är ett måste. Här kan man se utställningar om Nya Zeelands historia, kultur samt växt och djurliv. Du kan också gör en utflykt till det berömda vindistriktet Martinborough.

Dag 9:

Färja över Cook Strait till Picton. Båtresan tar tre timmar. Lilla Picton med 4,000 invånare ser nästan ut som en dockstad, där den ligger vid havet helt omgiven av höga berg. Från Picton kör du vidare till Nelson, 104km. Nelson ligger vid havet och är en betydande fiskestad med 50,000 invånare men för turismen är Nelson mest känd som inkörsporten till Abel Tasman National Park. Nelson anses ha flest soltimmar i hela Nya Zeeland.

Dag 10:

Tillbringa dagen i Nya Zeelands kanske mest berömda men också minsta nationalpark, Abel Tasman National Park (22,000 ha). Parken har härliga vandringsleder som passar alla smakriktningar och konditionsnivåer.

Dag 11:

På Sydöns västkust är vägarna smala och krokiga men landskapet blir mer fascinerande för varje mil då kör. Från Nelson till Greymouth, 289km. Greymouth med 12,00 invånare är västkusten största stad. Det är en viktig hamnstad. Centrum är litet och koncentrerat.

Dag 12:

På en halv dag kör du från Greymouth till Franz Josef, 200km.

Dag 13:

Stanna en dag i Franz Josef och tillbringa åtminstone halva tiden med att utforska den unika Franz Josef glaciären, som gjort Franz Josef berömt i hela världen. Den enda glaciär som gränsar till regnskogen.

Dag 14:

Om du tar det lugnt och gör flera stopp längs den vackra vägen så tar det hela dagen att köra från Franz Josef till Queenstown, 380km. Du kör genom Westland, alldeles i kanten av regnskogen. Här regnar det tvåhundra dagar om året och den årliga nederbördsmängden är mellan fem och tio meter. På avstånd ser det ut som en skog av palmer. I själva verket är det gigantiska ormbunkar, höga som palmer. Det är otroligt lummigt och fukten ångar upp från marken. I träden hänger mossan som slöjor och mossa täcker allting; marken, trädstammar och stenar. Allt är grönt, grönt, grönt. Och så vattenfall i hundratal. Överallt forsar vattnet fram längs bergssidorna.

Dag 15:

Det är läget som är Queenstowns stora attraktion, bedårande vackert vid kanten av den krökta sjön Wakatipu med spetsiga berg, vars toppar är snöklädda större dela av året. Tack vare sitt stora utbud av aktiviteter har Queenstown blivit Nya Zeelands absoluta huvudstad för aktiviteter och äventyr. Självklart stannar du en dag för att lära känna Queenstown.

Dag 16:

På slingrande vägar mellan bergen kör du söderut till Te Anau, en liten ort (3,000 invånare) på 2,000 meters höjd vid sydspetsen av Lake Te Anau, 179km. På kvällen kan du göra en tur i grottorna med lysmaskar.

Dag 17:

Lämna din husbil i Te Anau och gör en guidad buss- och båttur till Milford Sound. Fiordland National Park är Nya Zeelands största nationalpark, ett imponerande område med branta berg, djupa vikar och sjöar. Parken uppvisar en mycket säregen natur och fortfarande är området inte helt utforskat. Hela parken är så gott som obebodd och betraktas som ett av världens största vildmarksområden. Den 119km långa vägen Milford Road, som går tvärs igenom Fiordland National Park hör till de vackraste i landet. Milford är slutpunkt för vägen vid fjorden Milford Sound. Gör en kryssning med Milford Sound Red Boat.

Dag 18:

Kör tvärs över Sydön från västkust till öskust och den "skotska" staden Dunedin, 295km. Dunedin grundades av skotska invandrare 1848 och namnet betyder Nya Edinburgh på galliska. Det är en påfallande kuperad stad men själva centrum har uppförts på en platt remsa mellan havet och de höga kullarna. Den kuperade terrängen och de många parkerna gör Dunedin till en omväxlande och natursköna stad med 120,000 invånare. Gör en tur till Otago Peninsula och se de enorma fåglarna, Royal Albatross.

Dag 19:

Från Dunedin kör du kustvägen norrut till Christchurch, där du kan lämna din husbil, 374km. Christchurch är den största staden på Sydön med 340,000 invånare och samtidigt den mest engelska staden i Nya Zeeland. Känd för sin vackra trädgårdar och för floden Avon, som sakta flyter genom staden.

Dag 20:

Innan du lämnar Nya Zeeland föreslår vi en dagstur med buss till Kaikoura för att göra en valexpedition. Kaikoura ligger direkt vid en havsvik mellan branta strandbrinkar och utmed en småstenig, bred strand. Valarna har satt denna lilla ort med 4,000 invånare på Nya Zeelands karta och gjort Kaikoura till ett måste. Ett femtontal valarter har iakttagits utanför Kaikoura och det är det enda stället i världen där man sett en så stor variation av olika sorters valar i närheten av land. Den största arten, Kaskeloten, kan bli tjugo meter lång.

Dag 21:

Dags att resa hemåt. Förhoppningsvis med många fina minnen i bagaget!

Inkluderat

 • Samtliga flygsträckor i ekonomiklass.
 • Samtliga flygskatter och flygplatsavgifter, baserade på dagens skatter.
 • 1 natt i dubbelrum på 4* hotell i Auckland.
 • Husbil med dusch/toa för 2 personer i 17 dagar.
 • Helförsäkring och självriskeliminering. NZD250 tillkommer envägs avgift som betalas på plats.
 • 2 nätter i dubbelrum på 4* hotell i Christchurch.

Frivilliga tillägg

 • Uppgradering av boende.
 • Enkelrumstillägg.
 • Utflykter.
 • Avbeställningsskydd, 5% av resans pris.
 • Reseförsäkring.

Kontakt