Resor till Nya Zeeland

Nya Zeeland - Nordön & Sydön

19 dagar / fr 39 900 SEK per person


Nya Zeeland - Nordön & Sydön

Introduktion

Denna resa till Nya Zeeland ger en så komplett bild av landets bägge öar som det är möjligt på tre veckor. Resan är ett förslag på hur din resa skulle kunna se ut.

Resan börjar i Auckland där man kan åka upp i kända Sky Tower, shoppa och titta på segelbåtar eller ta en båttur till Waiheke Island. Med din hyrbil kör du norrut till subtropiska Bay of Islands med besök på Waitangi Treaty House, Cape Reinga eller kanske bara en kryssning i den vackra skärgården. Sedan besöker du den pysande staden Rotorua med sina gejsrar, varma källor och maorikultur.

Huvudstaden Wellington är sista stoppet innan du åker färja över till Sydön. I Kaikoura har du möjlighet att göra en valsafari. Från Christchurch gör du den klassiska tågresan Tranz Alpine tvärs över landet och vidare till det omväxlande landskapet vid Franz Josef Glacier där glaciär möter regnskog innan resan fortsätter söderut till äventyren i Queenstown där du bland annat besöker Milford Sound.

En resa för dig som vill upptäcka de båda öarnas bästa platser.

Höjdpunkter

 • Vackra vingårdar på Waiheke Island
 • Tågresa med TranzAlpine
 • Kryssning i Bay of Islands vackra skärgård
 • Glaciärer och snöklädda toppar i Franz Josef

Jag är här för att hjälpa dig

Fiona Bergqvist

08 - 31 68 60

Måndag - fredag: 08:30 - 17:00

Resfakta

Destinationer

Reslängd & pris

 • 19 dagar fr 39 900 SEK

Program

Dag 1 & 2: Flygresa

Nu startar er resa till vackra Nya Zeeland.

Dag 3: Auckland

Kia Ora - Nau mai ki Aotearoa! - Välkommen till Auckland och Nya Zeeland!

Auckland är staden mellan två hav, två hamnar och två broar och kallas ofta för "City of Sails" på grund av alla tusentals segelbåtar. Auckland har 1,5 miljoner invånare och stadskärnan är relativt liten. Trots det gör stadens alla backar och kullar att det kan vara skönt med en guidad busstur för att lokalisera sig.

Dag 4: Auckland

Det finns mycket att se och upptäcka i denna vackra storstad. Vill du ta det lugnt rekommenderar vi en färjetur till Waiheke Island tvärs över Waitemata hamnen. Waiheke Island är framförallt berömt för sina vingårdar och trendiga kaféer. Börja med en kort sightseeingtur för att se den lilla öns höjdpunkter och stanna sedan kvar på ön så länge du önskar. Färjorna till Auckland avgår med jämna mellanrum hela eftermiddagen och kvällen.

Dag 5: Bay of Islands

Idag hämtar du ut din hyrbil och fortsätter din resa norrut till den subtropiska delen av Nya Zeeland, Bay of Islands. Resan genom det omväxlande och vackra landskapet tar knappt fyra timmar till Paihia som är huvudorten i Bay of Islands. Här finns utbud av allt en turist kan önska sig. Endast två kilometer norr om Paihia ligger det historiskt intressanta Waitangi Treaty House där Waitangifördraget skrevs under.

Dag 6: Bay of Islands

Cape Reinga är Nya Zeelands nordligaste punkt, här ligger den kända fyren med en storslagen utsikt över de två haven. I Puketi Kauri Forest kan ni se de enorma kauriträden som kan bli 40-50 meter höga och är endemiska för Nordön.

Dag 7: Bay of Islands

Från Paihia går det dagskryssningar ut till Cape Brett och Piercy Iland, Motukokako Island samt "Hole in the Rock".

Dag 8: Auckland

Du kör tillbaka till Auckland på eftermiddagen och bor i utkanten av Auckland.

Dag 9: Rotorua

Staden Rotorua är uppförd på en mycket tunn jordskorpa och bevisen för det är påtragliga. Det pyser och fräser, bubblar och pyr ur marken lite överallt. Staden ligger på ett gejserfält med sprutande varma källor. Man tror inte riktigt sina ögon när ångan stiger upp ur marken och stenarna är varma som element. Rotorua är också en av de äldsta boplatserna för maorifolket. På kvällen får du uppleva en traditionell "hangi" – en middag tillagad helt i traditionell stil i underjordiska ugnar, med sång- och dansunderhållning, som inkluderar "haki", maoriernas traditionella krigsdans.

Dag 10: Wellington

Från Rotorua fortsätter du söderut mot Wellington via Lake Taupo som är Nya Zeelands största sjö. Området är känt för sina många vandringsleder och vackra vattenfall, mest känt är Huka Falls. På kvällen är du framme i huvudstaden Wellington som ligger vackert på den sydigaste udden av Nordön.

Dag 11: Wellington

Wellington är en härlig stad att upptäcka till fots tack vare havet och den koncentrerade stadskärnan. Ett besök på Te Papa, Museum of New Zealand är ett måste. Här kan man se utställningar om Nya Zeelands historia, kultur, växt och djurliv. Är ni vinintresserade så finns utflykter till det berömda vindistriktet Martinborough.

Dag 12: Wellington - Picton - Kaikoura

Du tar bilen på färjan från Wellington på Nordön till färjeläget Picton på Sydön över Cook Strait och Marlborough Sounds. Båtresan tar tre timmar. Picton ser ut som en liten dockstad där den ligger helt omgiven av höga berg. Du kör genom vackra vingårdar till Kaikoura. Kaikoura ligger vid en havsvik mellan branta strandbankar och utmed en småstenig, bred strand.

Dag 13: Kaikoura - Christchurch

Kaikoura är valarnas hemvist. Valarna har satt denna lilla ort med 4,000 invånare på Nya Zeelands karta. Valar, delfiner, pingviner och sälar har alltid trivts i havet utanför Kaikoura. Ett femtontal valarter har iakttagits och Kaikoura är det enda stället i världen där man sett en så stor variation av olika sorters valar i närheten av land. Den största arten, kaskeloten, kan bli tjugo meter lång.

Resan fortsätter mot Christchurch som ligger tre timmars resa söderut. Christchurch är den största staden på Sydön med ca 370,000 invånare och samtidigt den mest engelska stad som finns utanför Storbritannien. Känd för sina vackra trädgårdar och för floden Avon som sakta flyter genom staden. Lämna din hyrbil.

Dag 14: Christchurch - Franz Josef

Du tar tåget, The TranzAlpine, över Southern Alps. Det är en oförglömlig resa på fyra timmar. En av världens bästa tågresor. Sträckan är 230 kilometer och man sitter bekvämt tillbakalutad vid stora panoramafönster och njuter av det storslagna landskapet, snart med de höga alperna runt om. Resan går genom sexton tunnlar, varav den längsta, när man passerat Arthurs Pass, är drygt fem kilometer. Arthurs Pass är resans "höjdpunkt" 737 meter över havet. Häftigast är alla smala viadukter över djupa raviner med ibland sjuttio meter ned till ravinens botten. I Greymouth stiger du på en buss som tar dig söderut på svindlande smala vägar längs kusten till Franz Josef.

Dag 15: Franz Josef

Till Franz Josef åker man för glaciärens skull. Detta är den enda glaciär som gränsar till regnskogen. Missa inte att ta en helikoptertur upp på glaciären!

Dag 16: Queenstown

På bussresan till Queenstown genom Westland färdas ni i kanten av regnskogen. Här regnar det tvåhundra dagar om året och den årliga nederbördsmängden är mellan fem och tio meter! På avstånd ser det ut som en skog av palmer men i själva verket är det gigantiska ormbunkar, höga som palmer. Det är otroligt lummigt och fuktigt. I träden hänger mossan som slöjor och ger ett trolskt intryck. Överallt finns det vattenfall och vattnet forsar fram längs bergssidorna. När ni når Queenstown ser ni att staden ligger bedårande vackert vid Lake Wakatipu med de snöklädda bergstopparna som bakgrund.

Dag 17: Queenstown

Ett besök i Queeenstown är inte komplett utan en tur till Milford Sound. Eftersom landsvägen från Queenstown slingrar sig nästan trettio mil blir det en heldagstur men värd varenda minut av resan. I den lilla staden med samma namn som den vackra sjön, Te Anau, stannar du för morgonkaffe och efter att ha passerat alperna genom den smala Homer Tunnel kommer du ut i vad som kallas Fiordland National Park. Milford Sound är en djup fjord som sträcker sig ut till Tasman Sea. De mäktiga bergen reser sig nästan lodrätt hundratals meter direkt upp ur havet och överallt forsar vattenfall ned från de branta klippväggarna. Båtturen genom Milford Sound tar drygt två timmar.

Dag 18: Queenstown

Ingen annan plats på Nya Zeeland erbjuder samma stora utbud av äventyr som Queenstown. Här finns glidflygning, fallskärmshoppning, snabba båtfärder, bungyjump och forsränning men också betydligt lugnare aktiviteter som t ex en båttur med den gamla ångbåten T.S.S. Earnslow, byggd 1912, till Walter Peak Sheep Station eller den 790 meter linbanan upp till Bob's Peak.

Dag 19: Hemresa

Det har blivit dags att lämna det långa molnets land för den här gången. Poroporoaki Aotearoa!

Inkluderat

 • Samtliga flygsträckor i ekonomiklass.
 • Samtliga flygskatter och flygplatsavgifter, baserade på dagens skatter.
 • ToR transfers Auckland.
 • 2 nätter i dubbelrum på 3½* hotell i Auckland.
 • Stadstur Auckland.
 • Hyrbil compact med automatväxel ”all inclusive” - 10 dagar.
 • 3 nätter i lägenhet på 4* hotell i Paihia, Bay of Islands.
 • Kryssning ”Dolphin Discovery” från Paihia.
 • 1 natt i dubbelrum .
 • 2 nätter i dubbelrum på 4* hotell nära Auckland.
 • 1 natt i dubbelrum på B&B i Rotorua.
 • Kvällsutflykt med underhållning och middag.
 • 2 nätter i dubbelrum på 4* hotell i Wellington.
 • Färja Wellington-Picton - 2 personer + hyrbil.
 • 1 natt i studio på 4* hotell i Kaikoura.
 • Valsafari.
 • 1 natt i dubbelrum på 4* hotell i Christchurch.
 • TranzAlpine tågresa Christchurch-Greymouth.
 • Bussresa Greymouth-Franz Josef.
 • 2 nätter i dubbelrum på 4* hotell i Franz Josef.
 • Bussresa Franz Josef-Queenstown.
 • 3 nätter i dubbelrum på 4* hotell i Queenstown.
 • Utflykt Milford Sound inkl picnic lunch.
 • Busstransfer till flygplatsen i Queenstown.

Frivilliga tillägg

 • Uppgradering av boende.
 • Enkelrumstillägg.
 • Utflykt med helikopter till Franz Josef glaciär.
 • Extranätter i önskade orter.
 • Avbeställningsskydd, 5% av resans pris.
 • Reseförsäkring.

Kontakt