Utflykter & aktiviteter

Utflykter & aktiviteter

På en yta av drygt 7,6 miljoner kvadratkilometer bor inte mer än 24 miljoner människor (varav 600,000 aboriginer). Det blir strax över tre invånare per kvadratkilometer. Australien är perfekt både för storslagna äventyr i vildmarken, vindistrikt, kustlandskap och storstäder.

Du kan antingen hyra en bil eller husbil och ge dig ut på egen hand eller så kan du välja att följa med på utflykter tillsammans med kunnig guide och en handfull medresenärer.

Varje del av Australien erbjuder olika förutsättningar för utflykter och safaris och det är du som väljer vad som passar dig bäst.

Några av våra mest populära turer går till Alice Springs/Ayers Rock och Kakadu National Park i Northern Territory, Cape Tribulation i Queensland, Blue Mountains i New South Wales och Kangaroo Island i South Australia. Valmöjligheterna är många och utbudet är enormt.

Kanske vill du beskåda valarna i Hervey Bay, mata de vilda delfinerna i Monkey Mia eller på Moreton Island, möta vilda koalor och kängurur på Kangaroo Island eller snorkla på världens största korallrev, det tvåhundra mil långa Stora barriärrevet. Allt är möjligt.

För många resenärer brukar aktiviteterna bestå av möjligheten av att komma närmare naturen och det exotiska djurlivet än någonsin tidigare i livet. Andra ägnar sig åt trevlig shopping, storstadskultur och att avnjuta mat och dryck på några av det stora utbudet av nydanande restauranger med ursprung från hela världen. Detta kan du sedan avrunda din resa med några avslappnande dygn i solen på en av de många paradisöarna utanför Queenslands kust.