Boende

Boende

Husbil

Med en husbil får du största möjliga frihet. Du har möjlighet att åka vart du vill, ta dig bort från de stora turistorterna och leta dig till underbara stränder, mysiga byar och spännande nationalparker. Eftersom det är tillåtet att fricampa i Nya Zeeland så kan du leta upp de absolut vackraste campingplatserna och verkligen uppleva landet.

Camping

Om du inte har husbil så har en hel del campingplatser små stugor man kan bo i. Dessa är utrustade ungefär som en husbil och kan vara ett bra val om du ska köra en lång sträcka och behöver någonstans att koppla av.

Bed & Breakfast

Bed & Breakfasts erbjuder övernattning och frukost. Det är ofta privata familjehem och har vanligtvis mellan fyra och tio rum. En vanlig B&B har vanligtvis värdarna i huset, vilket kan vara perfekt om du vill ha tips om området och få en känsla av det lokala.

Studios

En studio är en liten lägenhet som är utrustad med ett litet kök eller kylskåp och mikrovågsugn. Detta kan vara ett bra alternativ för att hålla priset nere.

Lägenheter

En lägenhet är både större och bättre utrustad än en studio. De har oftast ett fullt utrustat kök och ett lite större vardagsrum. Vill du ha eget ansvar och ha så många valmöjligheter öppna som möjligt så är en lägenhet perfekt.

Hotell

Ett hotellrum består oftast bara av ett rum med säng, skrivbord, vattenkokare samt badrum. Många hotell har en restaurang om man inte går ut och äter i staden. Möjligheten för frukost är också vanlig, men man får ofta betala extra för den. Om det är ett kort uppehälle så är ett hotellrum ett utmärkt alternativ för en smidig resa.

Boutiquehotell

Boutiquehotell är lite mindre, oftast utformat i en speciell stil eller tema. Det kan vara lite dyrare att bo på ett boutiquehotell, men upplevelsen ett boutiquehotell kan ge kan ofta vara värd det.

Resorts

En resort ger dig tillgång till alla bekvämligheter du kan behöva för maximal avkoppling. Allt från restaurang till sporter och aktiviteter finns oftast tillgängligt på området. Vill du ta det lugnt och njuta i några dagar så är detta valet för dig.