Nya Zeeland

Nya Zeeland

Välkommen till ett av världens vackraste länder. På Maori språket heter Nya Zeeland “Aotearoa”. Det betyder "Landet med det långa vita molnet". Nya Zeelands dramatiska och natursköna landskap omfattar gröna böljande kullar och klippiga kuststräckor, bedövande vackra fjordar och dalar samt höga berg och glaciärer på Sydön men även väldigt annorlunda vulkaniska månlandskap och bubblande pölar av lera på Nordön.

Här finns en hel del att hitta på, vill man inte ligga på stranden så finns det möjlighet att simma med delfiner, segla och gå vandringar, och är man sugen på ännu häftigare äventyr så kan man testa paragliding, skydiving, caving, rafting, bungy-jumping, jet-boating eller mountain biking genom den otroliga naturen.

Det är lätt att upptäcka Nya Zeeland med en hyrbil eller husbil. Avstånden är korta. Även om man kör på vänstersidan är trafiken lätt och vägarna av hög standard. Om du känner dig osäker att köra själv rekommenderar vi turer på egen hand i en bekväm buss med en kunnig Kiwi chaufför och guide.