Stop over

Stop over

Los Angeles-San Francisco

På väg till eller från resmål i Stilla Havet och Nya Zeeland är Los Angeles eller San Francisco fantastiska stopp. Var och en för sig med helt olika sevärdheter och man kan dessutom passa på att ta ett par dagar extra och bila längs med Highway 1 mellan städerna. För att ta sig runt är det bästa sättet att hyra bil och om man inte vill köra själv så går det givetvis lika bra att följa med på en utflykt med engelsktalande guide.

Dubai

I Dubai bor över 2,5 miljoner människor med mer än 200 nationaliteter. Det gör Dubai till den mest kosmopolitiska metropolen i världen. Dubai har väldigt mycket att erbjuda och det är skönt att känna sig säker tack vare en i stort sett obefintlig kriminalitet. Solen skiner nästan varje dag, stränderna är fantastiska och shoppingen är världsberömd. Dubai är en väldigt spännande futuristisk stad.

Singapore

I denna vackra och moderna storstad smälter kulturerna samman och befolkningen upplevs som glada och välvilliga. Shopping är nyckelordet men Singapore bjuder också på mycket annat intressant, som till exempel arkitektur, mode, kultur och historia. Singapore känns som en lyckad förening mellan Väst och Asien. Man kan inte låta bli att imponeras av denna osannolikt rena storstad, där det känns absolut tryggt att vandra ensam genom gatorna mitt i natten. Om du önskar en kort badsemester i närheten av Singapore föreslår vi en ö som heter Bintan och tillhör Indonesien. Bintan ligger en timmes resa med snabbfärja från Singapores Tanah Merah Ferry Terminal.

Bangkok

Bangkok är nog oslagbart när det gäller billig shopping. I denna pulserande storstad finns massor att se och göra. Bangkok är ett väldigt minnesvärt stopp på resan. Thailand Thailand har behagligt varmt klimat, underbart vackra stränder, en förtrollande kultur, utmärkta hotell och fantastisk mat samt härliga människor. Strand- och badliv kan du uppleva i Hua Hin, knappt tre timmar med buss eller taxi från Bangkok.

Hongkong

Hongkong är en spännande destination. Här sjuder livet och kommersen. Förr var Hongkong en brittisk kronkoloni och nu har det blivit inkörsporten till "Mittens Rike". Här finns bra shopping och modern arkitektur. Miljoner människor som ständigt är i rörelse. Stanna ett par dagar och njut av alla smaker och färger som Hongkong erbjuder. Hongkong lämnar ingen oberörd.

Söderhavet

Endast 3 timmars flygresa i från Auckland och obetydligt längre ifrån Sydney börjar Söderhavet med Fijiöarna. Det kostar visserligen lite mer att förlänga resan i Söderhavet men är värt vartenda öre…

Bali

Bali ligger endast 2,5 timmars flygresa norr om Darwin. Med en del flygbiljetter kan du göra stopp på Bali på väg till Australien. Underbara människor, god mat, fina sandstränder och låg prisnivå gör din vistelse på Bali extra förnöjsam.

Tokyo

Med över 13 miljoner invånare är Tokyo en av världens största städer och hela storstadsområdet med 37 miljoner invånare är världens mest befolkade. Denna gigantiska stad är byggd kring flera olika centrum, vilket gör att man aldrig är "mitt i" staden. I centrum bor endast några hundra tusen invånare. Invånarna hjälpsamma och trevliga om än ofta stressade. Kunskaperna i engelska är varierande men oftast går det att göra sig förstådd.

Shanghai

24 miljoner kineser kan inte ha fel. Shanghai måste vara världens häftigaste storstad. Österns Pärla är mer futuristisk än New York och lika rent som Singapore plus en stor dos Disneyland. Att promenera längs The Bund på kvällen kan kännas som på Tivoli. Inte bara skyskraporna är upplysta och växlar färger konstant utan till och med båtarna som flyter på Huangpufloden är upplysta som julgranar. Den som trott att Bangkok har oslagbar shopping blir glatt överraskad över att Shanghai är billigare och har ett ännu större utbud av märkeskopior. Gör ditt stopp i Shanghai på vägen hem. Du har inte en chans att släpa runt alla nyinköpta fynd på din resa i Australien och Nya Zeeland.