Utflykter & aktiviteter

Utflykter & aktiviteter

Om du gillar att vara aktiv under din semester så är Nya Zeeland verkligen något för dig. Här finns något för alla resenärer. Om du vill ta det lugnare så kan du koppla av på stranden, som till exempel i Coromandel eller Bay of Islands eller göra mindre utfärder i den vackra naturen. Du kan simma med delfiner, segla i Bay of Islands eller kryssa genom Milford Sound. Kanske vill du veta mer om den spännande Maori kulturen. Annars är äventyr Nya Zeelands specialitet. Testa jet-boating, paragliding, skydiving, caving, rafting eller hiking och glöm inte att detta är landet där bungy-jumping föddes. Du väljer själv vad du vill se och hur mycket du vill hinna med under din oförglömliga semester på Nya Zeeland.

Du kan hyra en bil eller husbil och ge dig ut på egen hand. Du kan också välja att följa med på utflykter tillsammans med kunnig guide och andra trevliga medresenärer.

På sydön kan du även åka skidor, skidsäsongen sträcker sig från juni till oktober. Den otroliga naturen och möjligheten att kunna blanda skidåkning med sol och bad gör skidåkningen här till en oförglömlig upplevelse.

I Waitomos många grottor kan man prova på det som kallas Blackwater Rafting, en grottupplevelse bland lysmaskar och otroliga grottor. Det finns möjlighet för forsränning på flera ställen runtom i Nya Zeeland, både för den som vill se den underbara naturen runt floderna och för den som vill ha en spännande upplevelse.

Det märks tydligt att Sagan om Ringen filmerna har spelats in här. Ett decennium efter lanseringen av filmerna fortsätter fansen att resa till Nya Zeeland för att uppleva de fjäll, slätter, sjöar och floder som bildade det magiska landskapet i Sagan om ringen filmerna. Nu är det din tur. Det finns flera utflykter som tar dig till de rätta platserna och utanför Matamata finns Hobbiton med de runda husen bevarade. Här kan du gå en fascinerande guidad rundtur och smaka ingefärsöl eller ingefärsdricka på puben The Shire.