Resor till Australien

Australiens djur och natur

21 dagar / fr 45 700 SEK per person


Australiens djur och natur

Introduktion

För dig som vill uppleva Australiens unika djurliv genom att både simma med delfiner och få närkontakt med vilda kängurur, koalor och emuer.

Höjdpunkter

 • Besök på Kangaroo Island med övernattning
 • Vandring i Blue Mountains
 • Utflykt i väldens äldsta regnskog
 • Simma med delfiner utanför Adelaide

Jag är här för att hjälpa dig

Fiona Bergqvist

08 - 31 68 60

Måndag - fredag: 08:30 - 17:00

Resfakta

Destinationer

Reslängd & pris

 • 21 dagar fr 45 700 SEK

Program

Dag 1 & 2: Flygresa

Avresa ifrån Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn. Oavsett vilket flygbolag vi bokar åt dig kommer du att resa bekvämt med alla tekniska finesser och hela filmutbudet i din egen TV-skärm i stolsryggen framför dig. Servicen ombord är vanligtvis utomordentlig och alla måltider med goda drycker ingår.

Dag 3: Adelaide

I ankomsthallen väntar en chaufför som kör dig till ditt hotell. Adelaide har en miljon invånare och är huvudstad i South Australia. Klimatet är milt hela året och påminner om Medelhavsklimat. Du har hela eftermiddagen att utforska staden och dessa vackra omgivningar med fina stränder. Adelaide är känt bland annat för sitt rika utbud av trevliga restauranger och barer.

Dag 4: Simma med delfiner (eller titta på)

Delfiner är jordens mest fascinerande och nyfikna djur. Att möta delfiner i vattnet blir en oförglömlig upplevelse. Du går ombord på segelkatamaranen på piren i Glenelg kl 07.30 och tillsammans med högst 50 deltagare tillbringar du förmiddagen i närkontakt med delfiner i deras rätta element. Du vill säkert promenera runt i Glenelg eller kanske äta lunch vid stranden. Ta spårvagnen tillbaka till Adelaide på eftermiddagen.

Mat: massa god mat

Dag 5: Barossa Valley

Dagsutflykt till Australiens mest berömda vindistrikt som ligger endast 5 mil nordost om Adelaide i ett böljande pastoralt landskap med mjuka kullar och sluttningar. Trots att en fjärdedel av landets skördade druvtonnage kommer från Barossa Valley är det ett ganska litet distrikt. Här finns drygt femtio vingårdar, från små specialiserade till stora internationella namn, som Jacob's Creek. De flesta är öppna för allmänheten och erbjuder provsmakning. Lunch ingår.

Dag 6 & 7: Kangaroo Island

På morgonen hämtar du ut din hyrbil. Du kör längs kusten av Fleurieu Peninsula till Cape Jervis. Katamaranen över till Kangaroo Island tar 45 minuter.

I Seal Bay gör du en guidad promenad längs stranden för att besöka en koloni sällsynta sjölejon. Sedan vidare till Flinders Chase National Park, med massor av inhemska djur; kängurur, wallabyer, emuer och koalor. På sydspetsen av ön besöker du Remarkable Rocks och Admirals Arch.

Dag 8: Victor Harbor

På morgonen tar du färjan tillbaka till fastlandet och övernatta i Victor Harbor, ett av South Australias mest kända kustsamhällen. På Granite Island kan du se de små pingvinerna som bor här och även få en glimt av valar (maj-september). På South Australian Whale Centre kan du läsa mer om dessa fantastiska varelser. Ta en fish and chips till lunch, besök Horseshoe Bay och njut av den spektakulära utsikten över South Australias södra stränder.

Dag 9: Robe

Du fortsätter resan genom Coorong Nationalpark och nå det lilla samhället Robe på eftermiddagen.

Dag 10: Port Fairy

Börja tidigt och stanna vid de mest omtalade och fotograferade klippformationerna som kallas allmänt för "Twelve Apostles" som reser sig upp till 45 meter över havsytan i närheten av Port Campbell.

Dag 11: Apollo Bay

Upplev regnskogen i Otway National Park. Ta en promenad genom den prunkande grönskan omgiven av inte bara höga träd utan även gigantiska ormbunkar, stora som träd. Allt mossbelupet och sagolikt vackert. I Melba Gully finns den berömda Otway Fly Tree Top Walk. Många imponerande vattenfall och längst ut på sydspetsen dramatiska klippor och undangömda sandstränder. Stanna över natten i idylliska Apollo Bay.

Dag 12: Melbourne

Du fortsätter längs Great Ocean Road och passerar idylliska små orter; Lorne (ursprungligen en liten fiskeby som idag är en ganska fashionabel semesterort), Anglesea samt Torquay, som är känt som Surf Capital of Australia. Vid Geelong kan du välja att köra snabbaste vägen till Melbourne eller ta färjan vid Queenscliff och färdas genom vackra Mornington Peninsula men fina stränder längs Port Philip Bay. Tar du den längre vägen är dagens etapp 25 mil (5 timmar). Då du är framme i Melbourne lämnar du din hyrbil.

Dag 13: Melbourne

Melbourne är huvudstad i delstaten Victoria och Australiens näst största stad med drygt 3 miljoner invånare. I de flesta avseenden är Melbourne mer europeisk än Sydney och det är lätt att känna sig hemma. Kulturlivet är mycket aktivt med teater, opera, musikaler och konserter (både klassiskt och rock). Du har tre hela dagar att verkligen lära känna denna sympatiska storstad.

På morgonen får du en tre timmars guidad promenad som ger en bra introduktion till Melbourne. Din lokala guide har mycket att berätta längs vägen och du kommer upptäcka spännande gator med konst, udda restauranger, små butiker och gränder dolda för de flesta turister. Du lär dig om Melbournes historia fram till dagens moderna kultur och den förändring som staden genomgått de sista åren. Melbourne är en riktig kaféstad så självklart stannar du för en kopp på ett mysigt kafé (ingår).

Till middag är det dags att gå ombord på den rullande spårvagnsrestaurangen, Colonial Tramcar. Middagen serveras medan du sakta rullar fram på Melbournes gator.

Dag 14: Melbourne

Om du vill uppleva Australiens speciella djur i sitt vilda tillstånd ute i naturen, istället för att besöka en djurpark, då är det här den rätta turen för dig.

Varje dag får en liten utvald grupp följa med till You Yangs Park, cirka 45 minuters resa väst om Melbourne, på en mycket speciell tur. Din specialutbildade guide ingår i ett "Koala Research Project", som garanterar att vi ofta kommer nära inpå dessa i naturen mycket skygga djur.

Du kommer under den händelserika dagen att möta inte bara koalor utan även hundratals kängurur (Eastern Grey Kangaroo) och massor av olika fåglar, som håller till både i "bushen" i You Yang Park samt vid ett stort vattenhål, "billabong", i den närbelägna Serendip National Park, som vi besöker under eftermiddagen.

Om du är en sann naturälskare som kommit till Australien bland annat för att uppleva Australiens märkliga fauna, då får du inte missa den här turen.

Dag 15: Cairns

Det tar tre timmar att flyga norrut, in i North Tropical Queensland, som blivit berömd lika mycket för den uråldriga regnskogen som för Stora barriärrevet. Din bas för de kommande dagarna är den idylliska badorten Trinity Beach, 20 minuters bussresa norr om Cairns.

En spännande eftermiddags-/kvällstur där du får se flera av Australiens infödda djur. I världens äldsta tropiska regnskog spanar du efter djur som wallaby, fåglar och kängurur. Guiden berättar om hur lokala aboriginska stammar använder vegetationen för att bota olika sjukdomar och när skymningen faller kommer några av världens mest ovanliga djur fram, platypus, possums, flygande hundar, echidnas, ormar, grodor och många andra. Middag ingår.

Dag 16: Trinity Beach

Stora barriärrevet är ett av naturens underverk. Det är världens största korallrev. Det finns 400 arter av korall och 1,500 fiskarter. För att uppleva Stora barriärrevet på en dagstur behövs inget dykcertifikat och inte ens förkunskaper i att snorkla. Faktum är att bara man är någotsånär simkunnig och villig att bada i det 25-26 gradigt varma vattnet, så räcker det långt för att göra dagsturen till en fantastisk upplevelse. Efter en första snorkel- och simtur bland de tusentals färggranna fiskarna smakar det gott med en härlig buffélunch som innehåller både varma och kalla anrättningar och som naturligtvis inkluderar massor med fisk och skaldjur för den som så önskar.

Dag 17: Trinity Beach

Dagen på egen hand i tropikerna.

Dag 18: Sydney

Idag anländer du i Sydney. Transfer till ditt centralt belägna hotell. På eftermiddagen tar du det lugnt och strosar omkring i citykärnan och känner Sydneys puls. Middagen intar du förslagsvis på en av Sydneys restauranger i The Rocks, som är den äldsta stadsdelen i Sydney.

Dag 19: Sydney

En heldagstur till Blue Mountains med minibuss. Du kommer att utforska omgivningarna delvis till fots så denna tur passar de aktiva resenärerna. Blue Mountains är ett sagoland av sandstensformationer, djupa raviner och disigt blå eukalyptusskogar. Du besöker avlägsna utsiktsplatser och den kunniga guiden berättar om områdets historia, flora och fauna. Första stoppet är Featherdale Wildlife Park. Se koalor, kängurur, dingo och emuer. Sedan görs ett kort stopp och promenad för att titta på de magnifika vattenfallen vid Wentworth Falls innan du kommer till den berömda bergsformationen Three Sisters. Vid Evans Lookout får du din picknick och information om vandringslederna i området. Detta är utan tvekan ett av de mest natursköna vandringsområden som finns, promenera i detta fantastiska landskap och hitta en mysig plats där du äter din picknick lunch. Innan du kommer tillbaka Sydney stannar du till vid Mt Tomah Botanic Gardens för att njuta av en magnifik utsikt över Sydney.

Dag 20: Sydney

Sydney på egen hand. Förmiddagen kanske du ägnar åt att bestiga den 500 meter höga Sydney Harbour Bridge. Vackrare utsikt finns inte än när man ser ut över Sydneys enorma hamn och stad med Operahuset i förgrunden. Därefter kan du ta färjan från Circular Quay tvärs över hamnen till Doyles berömda restaurang vid strandkanten i Watson's Bay och njuta av deras pinfärska fisk. Eftermiddagen kan du spendera i idylliska Watson's Bay eller tillbaka i city, som erbjuder massor av intressant och prisvärd shopping, bland annat på gågatan Pitt Street. Kanske finns det någon utställning som lockar eller varför inte besöka något av Sydneys många intressanta museer? På kvällen ser du kanske en föreställning på Operan eller varför inte en musikal.

Dag 21: Hemresa

Har du begränsat med tid för din resa är det kanske dags att flyga hem. På grund av tidsskillnaden tjänar du tillbaka de timmar du förlorade vid utresan och kan vara tillbaka hemma redan nästa dag.

Inkluderat

 • Samtliga flygsträckor i ekonomiklass.
 • Samtliga flygskatter och flygplatsavgifter, baserade på dagens skatter.
 • Samtliga transfers mellan flygplats och hotell.
 • 3 nätter i dubbelrum på 4* hotell i Adelaide.
 • Båttur och simma med delfiner.
 • Dagsutflykt Barossa Valley inkl lunch.
 • Hyrbil 10 dagar Adelaide-Melbourne.
 • ToR färja till Kangaroo Island.
 • 2 nätter i dubbelrum på Kangaroo Island.
 • 1 natt i dubbelrum på 3* hotell Victor Harbor.
 • 1 natt i dubbelrum på B&B Robe.
 • 1 natt i dubbelrum på hotell i Port Fairy.
 • 1 natt i dubbelrum på Eco Lodge i Cape Otway inkl middag & frukost.
 • 3 nätter i dubbelrum på 3* hotell i Melbourne.
 • Guidad stadstur Melbourne.
 • Tramcar middag.
 • Dagsutflykt ”Koalas & Kangaroos in the wild”.
 • 3 nätter på 4* hotell Trinity Beach.
 • Dagsutflykt Stora barriärrevet inkl snorkelutrustning och lunch.
 • Eftermiddags/kvällsutflykt till regnskogen inkl middag.
 • 3 nätter i dubbelrum på 3½* hotell i Sydney.
 • Dagsutflykt Blue Mountains inkl picknick lunch.

Frivilliga tillägg

 • Uppgradering av flyg till premium economy eller business class på långflygningar.
 • Uppgradering av boende.
 • Extranätter i önskade orter.
 • Avbeställningsskydd, 5% av resans pris.
 • Reseförsäkring.

Kontakt