Perth

Perth

Perth, huvudstad i Western Australia, har 1,6 miljoner invånare. Resten av Australiens största delstat på drygt 2,5 miljoner kvadratkilometer (nästan 6 gånger så stort som Sverige) har sammanlagt 400,000 invånare. Trots att Perth ligger vackert vid Swan River bor vi själva ännu hellre i den charmiga lilla hamnstaden Fremantle strax söder om Perth.

Du bör inte missa den lilla ön Rottnest Island, 19 kilometer från fastlandet. Hela sydkusten är värt en rundresa, som kan göras med hyrbil på egen hand. Ett självskrivet resmål är Margaret River. Här flockas solbrända surfare, åldrande hippies och trendiga galleriägare med turisterna i ett område med 44 vingårdar (de bästa i Australien), kalkstensgrottor, stora skogar, vacker landsbygd, konsthantverksbutiker, gallerier och en kust som gjord för surfing.

När du ska bege dig norrut mot Kalbarri National Park, Monkey Mia vid Shark Bay och besöka Ningaloo Reef med sina gigantiska valhajar (upp till 18 meter långa) rekommenderar vi en guidad safari. Höjdpunkten är den torra heta Pilbarra regionen med Karijini National Park, som är sagolikt vacker med sina spektakulära berg, raviner och floder. Längst upp i norr ligger The Kimberley, som brukar kallas Australiens sista nybyggarmark, med den gamla pärlfiskarstaden Broome.

Kontakta oss

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.