Sydney

Sydney

Sydney, huvudstad i delstaten New South Wales, är Australiens största stad med cirka 4,5 miljoner invånare. Det är också en av världens mest multikulturella städer. Sydney är berömd för sin skönhet som beror på att staden ligger med alla sina stränder och många öar kring den stora naturliga hamnen, Sydney Harbour. I hamnen finns också Sydneys två världsberömda ikoner, Operahuset och Harbour Bridge.

Den äldsta stadsdelen heter ”The Rocks” och det var här som den första européerna landsteg och etablerade sig i slutet av 1700-talet. Idag är Sydney den kosmopolitiska huvudstaden, avseende all internationell ”business” i Australien.

Som turist kan du njuta av en riktig storstad, som ändå är fullt hanterbar och underbar att flanera i till fots. Central Business District (CBD) med affärsgator ligger inom gångavstånd till vackra parker, The Rocks, Darling Harbour, China Town och Circular Quay. Från Circular Quay går färjorna i skytteltrafik ut till förorterna ute i hamnen. Shopping och restaurangkultur är av högsta klass och till en prisnivå som ligger avsevärt lägre än i Sverige och nattlivet kan bli precis så intensivt som du önskar.

Självklart ska du besöka någon av Sydneys många berömda stränder, alla lättillgängliga från centrum. Den mest kända är Bondi Beach. Vår egen favorit är stranden i Manly. Dit kommer man på drygt tjugo minuter från Circular Quay med färja över den vackra hamnen.

Andra sevärdheter inkluderar Sydney Aquarium, Taronga Zoo, flera konstmuseer (också med aboriginsk konst) samt alla marknader. En upplevelse som slår det mesta är Sydney Harbour Bridge Climb.

Kontakta oss

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.